Короткий опис (реферат):
В роботі виконано такі завдання: проаналізувати вплив карантинних обмежень на функціонування закладів громадського харчування; проаналізувати вплив війни на функціонування закладів громадського харчування; проаналізувати комплекс рішень щодо організації роботи українських закладів ресторанного господарства під час COVID–19 та воєнного стану; проаналізувати роботу закладів ресторанного господарства в умовах надзвичайних ситуацій на прикладі кав’ярні «HAVECOFFEE»; виявити проблеми функціонування закладів ресторанного господарства в умовах надзвичайних ситуацій для визначення шляхів їх розв'язання в закладах громадського харчування; обґрунтувати комплекс заходів щодо організації роботи закладів ресторанного господарства в умовах надзвичайних ситуацій на прикладі кав’ярні «HAVECOFFEE».
Методи дослідження: діалектичний детермінізм, який дає змогу відобразити вплив надзвичайних ситуацій (обумовлюють і опосередковують) на зміни в організації роботи закладів ресторанного господарства; логічний, метод системного аналізу, синтезу, узагальнення, порівняння, статистичний аналіз.
Практична цінність роботи полягає в розробці рекомендацій щодо підвищення стійкості ресторанного бізнесу за умов форс–мажору та надзвичайних ситуацій, що можуть бути застосовані як для кав’ярні «HAVECOFFEE», так і загалом у ресторанній галузі.