Abstract:
Стаття присвячена розгляду впровадження змін у сфері охорони праці у готельно-ресторанній індустрії,
що розвивається разом із суспільством. Досліджено відносини роботодавця та робітників в контексті реаліза-
ції останніми конституційного права на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності з урахуван-
ням тенденцій появи нових ризиків на робочому місці. Встановлено, що політика недискримінації працівників
в процесі залучення до роботи та в процесі їх трудової діяльності є надважливим критерієм дотримання
соціально-етично та юридично вироблених стандартів. Доведено, що норми Закону України «Про охорону
праці» та Кодексу законів про працю України є неповними та в деяких частинах архаїчними. Встановлена
необхідність розробки органами державної влади законопроєктів щодо попередження можливих проблем,
пов’язаних із недотриманням норм щодо охорони праці.