Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Юдіна, О.І. | |
dc.contributor.author | Язіна, В.А. | |
dc.contributor.author | Вишнікіна, О.В. | |
dc.date.accessioned | 2023-11-06T12:03:53Z | |
dc.date.available | 2023-11-06T12:03:53Z | |
dc.date.issued | 2023-11-06 | |
dc.identifier.citation | Юдіна, О., Язіна, В., Вишнікіна, О. (2022). Удосконалення системи охорони праці у сфері готельно-ресторанної справи. Економіка та суспільство, Випуск # 44 / 2022. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2524-0072 | |
dc.identifier.uri | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6031 | |
dc.description.abstract | Стаття присвячена розгляду впровадження змін у сфері охорони праці у готельно-ресторанній індустрії, що розвивається разом із суспільством. Досліджено відносини роботодавця та робітників в контексті реаліза- ції останніми конституційного права на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності з урахуван- ням тенденцій появи нових ризиків на робочому місці. Встановлено, що політика недискримінації працівників в процесі залучення до роботи та в процесі їх трудової діяльності є надважливим критерієм дотримання соціально-етично та юридично вироблених стандартів. Доведено, що норми Закону України «Про охорону праці» та Кодексу законів про працю України є неповними та в деяких частинах архаїчними. Встановлена необхідність розробки органами державної влади законопроєктів щодо попередження можливих проблем, пов’язаних із недотриманням норм щодо охорони праці. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Мукачівський державний університет | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Економіка та суспільство;Випуск # 44 / 2022 | |
dc.subject | безпека на робочому місці | uk_UA |
dc.subject | гігієна праці | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанна індустрія | uk_UA |
dc.subject | нещасний випадок | uk_UA |
dc.subject | охорона праці | uk_UA |
dc.title | Удосконалення системи охорони праці у сфері готельно-ресторанної справи | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |