Please use this identifier to cite or link to this item: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6820
Title: Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців
Other Titles: Hospitality in the hotel, restaurant and tourism business: general basis of research and features of the training of specialists
Authors: Горб, К. М.
Корнєєв, М. В.
Кучер, М. М.
Keywords: гостинність
сфера гостинності
риси гостинності
туристичний та готельно-ресторанний бізнес
освіта для сфери гостинності
Issue Date: 7-Oct-2024
Publisher: Університет митної справи та фінансів
Citation: Горб К. М., Корнєєв М. В., Кучер М. М. Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців. Науковий погляд: економіка та управління. 2024. №1(85). С. 111-119.
Abstract: У статті надано комплексний аналіз сучасного феномену гостинності у різних аспектах на різному рівні. Запропоновано та обґрунтовано два смислові тлумачення гостинності, що умовно трактуються як «гостинність-риса» та «гостинність-сфера». Побудовано авторську модель сфери гостинності суспільства, що складається з чотирьох рівнів – «ядра», що вміщує комплекс підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, та трьох його «надбудовних кіл», система підприємств та суб’єктів кожного з наступних серед яких поступово зменшує рівень спеціалізації на послугах гостинності, але так чи інакше у своїй діяльності застосовує риси гостинності. Окреслено актуальні напрями досліджень сфери гостинності, серед яких найбільш важливими виступають проблеми вимірювання ступеня гостинності різних її суб’єктів, а також удосконалення системи навчання профільних кадрів. Надано аргументовані пропозиції щодо покращення якості освіти для «ядра» сфери гостинності, насамперед посилення психологічної підготовки майбутніх фахівців.
URI: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6820
ISSN: 2706-9079
Appears in Collections:2024/1(85)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
19.pdf414,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.