Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6820
Назва: Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців
Інші назви: Hospitality in the hotel, restaurant and tourism business: general basis of research and features of the training of specialists
Автори: Горб, К. М.
Корнєєв, М. В.
Кучер, М. М.
Ключові слова: гостинність
сфера гостинності
риси гостинності
туристичний та готельно-ресторанний бізнес
освіта для сфери гостинності
Дата публікації: 7-жов-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Горб К. М., Корнєєв М. В., Кучер М. М. Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців. Науковий погляд: економіка та управління. 2024. №1(85). С. 111-119.
Короткий огляд (реферат): У статті надано комплексний аналіз сучасного феномену гостинності у різних аспектах на різному рівні. Запропоновано та обґрунтовано два смислові тлумачення гостинності, що умовно трактуються як «гостинність-риса» та «гостинність-сфера». Побудовано авторську модель сфери гостинності суспільства, що складається з чотирьох рівнів – «ядра», що вміщує комплекс підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, та трьох його «надбудовних кіл», система підприємств та суб’єктів кожного з наступних серед яких поступово зменшує рівень спеціалізації на послугах гостинності, але так чи інакше у своїй діяльності застосовує риси гостинності. Окреслено актуальні напрями досліджень сфери гостинності, серед яких найбільш важливими виступають проблеми вимірювання ступеня гостинності різних її суб’єктів, а також удосконалення системи навчання профільних кадрів. Надано аргументовані пропозиції щодо покращення якості освіти для «ядра» сфери гостинності, насамперед посилення психологічної підготовки майбутніх фахівців.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6820
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2024/1(85)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19.pdf414,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.