Please use this identifier to cite or link to this item: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6041
Title: Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу
Authors: Юдіна, О.
Keywords: сталий економічний розвиток
моделювання
декомпозиційний аналіз
витрати ресурсів
операційна діяльність
підприємства
готельно-ресторанний бізнес
Issue Date: 7-Nov-2023
Publisher: Придніпровська Державна академія будівництва та архітектури
Citation: Юдіна, О. (2022). Моделювання сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанного бізнесу на основі декомпозиційного аналізу. Економічний простір, (181), 162-167.
Series/Report no.: Економічний простір;№ 181, 2022
Abstract: У сучасних умовах кризових явищ виникає необхідність переходу на стійке функціонування підприємств. Ефективність і стійкість їх діяльності забезпечується шляхом формування структур, в яких кожен елемент виконує певні функції й завдання щодо досягнення поставлених цілей. Забезпечення цільових результатів потребує проведення аналізу та оцінки елементів системи, встановлення необхідних параметрів, структурування їх у заданому напрямку розвитку за сформованою методологією. У статті за допомогою декомпозиційного аналізу визначено окремі бізнес-процеси і види діяльності, що мають різні функціональні характеристики і спрямовані на забезпечення загального результату, здійснено оцінювання і прогнозування особливостей компонентного (диференційованого) й інтегрованого взаємовпливу елементів та процесів на проміжні й кінцеві результати операційної діяльності. За результатами аналізу створено декомпозиційну модель сталого економічного розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери, використання якої дозволяє оцінити поетапну дію окремих економічних факторів та їх сукупності на зниження витрат ресурсів, прогресивний розвиток їх потенціалу на основі певних видів капітальних вкладень.
URI: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6041
ISSN: 2224-6290
Appears in Collections:Кафедра міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття_Ек. простір_Юдіна_ №181_2022.pdf498,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.