Please use this identifier to cite or link to this item:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6016
Title: | Сучасні тенденції розвитку товарознавства харчових продуктів |
Other Titles: | Current trends in the development of food commodity research |
Authors: | Язіна, В.А. Вишнікіна, О.В. Сабіров, О.В. |
Keywords: | товарознавство якість харчових продуктів розвиток виробництва та споживання продовольчі провари тенденції розвитку в економіці |
Issue Date: | 2-Nov-2023 |
Publisher: | Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій |
Citation: | Язіна В.А., Вишнікіна О.В., Сабіров О.В. Сучасні тенденції розвитку товарознавства харчових продуктів. Інфраструктура ринку, Випуск 67. 2022. С. 167-170. |
Series/Report no.: | Інфраструктура ринку;Випуск 67. 2022 |
Abstract: | Статтю присвячено розкриттю сутності та перспектив удосконалення системи тех- ніко-економічної діяльності зі створення, збереження та оцінки якості продукції відповідно до призначення. Аргументовано, що разом з розвитком глобалізаційних процесів у світі товарознавство харчових продуктів поступово змінюється у підходах щодо визначення при- роди, властивостей продовольства як товару та його руху до покупців. Проаналізовано роль дослідження споживчих властивостей традиційних та нових харчових продуктів з метою контролю за їх якістю та споживанням. Висвітлено необхідність розробки нових режимів, способів зберігання та транспортування харчових продуктів із залученням новітніх техно- логій. Доведено, що вдосконалення товарознавства харчових продуктів в глобальному сенсі веде до світу, вільного від голоду, де сільське господарство та промисловість сприяє підви- щенню рівня життя людей з урахуванням економічної, соціальної та екологічної доцільності. Наведено приклади впровадження результатів технологічного прогресу для ефективнішого використання ресурсів і підвищення безпеки харчових продуктів. |
URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6016 |
ISSN: | 2519-2868 |
Appears in Collections: | Кафедра міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Язіна В., Вишнікіна О., Сабіров О..pdf | 152,64 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.