Please use this identifier to cite or link to this item:
http://biblio.umsf.dp.ua/xmlui/handle/123456789/5614| Title: | Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності |
| Authors: | Лихолат, О. А. Вишнікіна, О. В. Апалькова, Д. К. |
| Keywords: | диверсифікація готельно-ресторанні підприємства ефективність диверсифікації система показників алгоритм оцінки впровадження диверсифікації |
| Issue Date: | 21-Aug-2023 |
| Publisher: | Університет митної справи та фінансів |
| Citation: | Лихолат О. А. Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності / Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 141-146. |
| Series/Report no.: | Системи та технології;№ 1 (65), 2023 |
| Abstract: | У статті розглянуті питання стратегії диверсифікації як стратегії зростання, яка натепер широко вико-ристовується у сфері тимчасового розміщення та харчування. Щоб отримати цілісну картину ефективності диверсифікації підприємства, необхідно ретельно проаналізувати всі підсистеми підприємства, які зазнали впливу проекту диверсифікації діяльності, а саме: фінансову, економічну, виробничу, технологічну, інформаційну, і крім того, необхідно враховувати вплив на зовнішнє середовище підприємства, особливо ринки, на яких воно працює, і лояльність споживачів. Тож оцінка ефективності диверсифікації діяльності підприємства може бути реалізо-вана лише за наявності у відповідального керівника чи служби підприємства певної системи показників. Основними групами показників є: фінансово-економічні, виробничо-технологічні, ринкові. У сукупності всі вищезазначені показники дають комплексну оцінку ефективності диверсифікації діяльності підприємства у сфері тимчасового розміщення та харчування. Наявність єдиної формалізованої системи показників може полегшити процес аналізу ефективності проекту впровадження диверсифікації діяльності на підприємстві. Крім того, ця система показни-ків повинна враховуватися в економічній службі підприємства та використовуватися в системі управління еконо-мікою. Щоб визначити, чи дійсно диверсифікація виправдана, підприємцям необхідно чітко визначити алгоритм дій. Запропонований алгоритм складається з 5 кроків, кожен крок визначає необхідну кількість дій, достатніх для здійснення кожного наступного кроку в процесі впровадження стратегії диверсифікації на підприємстві. Таким чином, перш ніж прийняти рішення про диверсифікацію готелю, підприємець повинен проаналізувати ситуацію щодо життєздатності існуючого бізнесу і зробити вибір у тому напряму, що є найбільш ефективним з метою набуття конкурентних переваг на ринку. |
| URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5614 |
| ISSN: | 2521-6643 |
| Appears in Collections: | 2023/1(65) |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 117-Текст статті-218-1-10-20230714.pdf | 883,99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.