Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5614
Назва: Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності
Автори: Лихолат, О. А.
Вишнікіна, О. В.
Апалькова, Д. К.
Ключові слова: диверсифікація
готельно-ресторанні підприємства
ефективність диверсифікації
система показників
алгоритм оцінки впровадження диверсифікації
Дата публікації: 21-сер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лихолат О. А. Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності / Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 141-146.
Серія/номер: Системи та технології;№ 1 (65), 2023
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуті питання стратегії диверсифікації як стратегії зростання, яка натепер широко вико-ристовується у сфері тимчасового розміщення та харчування. Щоб отримати цілісну картину ефективності диверсифікації підприємства, необхідно ретельно проаналізувати всі підсистеми підприємства, які зазнали впливу проекту диверсифікації діяльності, а саме: фінансову, економічну, виробничу, технологічну, інформаційну, і крім того, необхідно враховувати вплив на зовнішнє середовище підприємства, особливо ринки, на яких воно працює, і лояльність споживачів. Тож оцінка ефективності диверсифікації діяльності підприємства може бути реалізо-вана лише за наявності у відповідального керівника чи служби підприємства певної системи показників. Основними групами показників є: фінансово-економічні, виробничо-технологічні, ринкові. У сукупності всі вищезазначені показники дають комплексну оцінку ефективності диверсифікації діяльності підприємства у сфері тимчасового розміщення та харчування. Наявність єдиної формалізованої системи показників може полегшити процес аналізу ефективності проекту впровадження диверсифікації діяльності на підприємстві. Крім того, ця система показни-ків повинна враховуватися в економічній службі підприємства та використовуватися в системі управління еконо-мікою. Щоб визначити, чи дійсно диверсифікація виправдана, підприємцям необхідно чітко визначити алгоритм дій. Запропонований алгоритм складається з 5 кроків, кожен крок визначає необхідну кількість дій, достатніх для здійснення кожного наступного кроку в процесі впровадження стратегії диверсифікації на підприємстві. Таким чином, перш ніж прийняти рішення про диверсифікацію готелю, підприємець повинен проаналізувати ситуацію щодо життєздатності існуючого бізнесу і зробити вибір у тому напряму, що є найбільш ефективним з метою набуття конкурентних переваг на ринку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5614
ISSN: 2521-6643
Розташовується у зібраннях:2023/1(65)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
117-Текст статті-218-1-10-20230714.pdf883,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.