Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5614
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лихолат, О. А. | - |
dc.contributor.author | Вишнікіна, О. В. | - |
dc.contributor.author | Апалькова, Д. К. | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-21T10:15:01Z | - |
dc.date.available | 2023-08-21T10:15:01Z | - |
dc.date.issued | 2023-08-21 | - |
dc.identifier.citation | Лихолат О. А. Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності / Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 141-146. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2521-6643 | - |
dc.identifier.uri | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5614 | - |
dc.description.abstract | У статті розглянуті питання стратегії диверсифікації як стратегії зростання, яка натепер широко вико-ристовується у сфері тимчасового розміщення та харчування. Щоб отримати цілісну картину ефективності диверсифікації підприємства, необхідно ретельно проаналізувати всі підсистеми підприємства, які зазнали впливу проекту диверсифікації діяльності, а саме: фінансову, економічну, виробничу, технологічну, інформаційну, і крім того, необхідно враховувати вплив на зовнішнє середовище підприємства, особливо ринки, на яких воно працює, і лояльність споживачів. Тож оцінка ефективності диверсифікації діяльності підприємства може бути реалізо-вана лише за наявності у відповідального керівника чи служби підприємства певної системи показників. Основними групами показників є: фінансово-економічні, виробничо-технологічні, ринкові. У сукупності всі вищезазначені показники дають комплексну оцінку ефективності диверсифікації діяльності підприємства у сфері тимчасового розміщення та харчування. Наявність єдиної формалізованої системи показників може полегшити процес аналізу ефективності проекту впровадження диверсифікації діяльності на підприємстві. Крім того, ця система показни-ків повинна враховуватися в економічній службі підприємства та використовуватися в системі управління еконо-мікою. Щоб визначити, чи дійсно диверсифікація виправдана, підприємцям необхідно чітко визначити алгоритм дій. Запропонований алгоритм складається з 5 кроків, кожен крок визначає необхідну кількість дій, достатніх для здійснення кожного наступного кроку в процесі впровадження стратегії диверсифікації на підприємстві. Таким чином, перш ніж прийняти рішення про диверсифікацію готелю, підприємець повинен проаналізувати ситуацію щодо життєздатності існуючого бізнесу і зробити вибір у тому напряму, що є найбільш ефективним з метою набуття конкурентних переваг на ринку. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Університет митної справи та фінансів | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Системи та технології;№ 1 (65), 2023 | - |
dc.subject | диверсифікація | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанні підприємства | uk_UA |
dc.subject | ефективність диверсифікації | uk_UA |
dc.subject | система показників | uk_UA |
dc.subject | алгоритм оцінки впровадження диверсифікації | uk_UA |
dc.title | Диверсифікація діяльності готельно-ресторанного підприємства як спосіб підвищення конкурентноздатності | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | 2023/1(65) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
117-Текст статті-218-1-10-20230714.pdf | 883,99 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.