Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/3946
Назва: Управління витратами підприємств ресторанного господарства
Інші назви: Cost management of restaurant enterprises
Автори: Завідна, Л. Д.
Zavidna, L.
Ключові слова: управління витратами
підприємства ресторанного господарства
витрати операційної діяльності
фінансові результати підприємств
інтегральний показник ефективності
cost management
of restaurant enterprises
operating expenses
financial results of enterprises
integral efficiency indicator
Дата публікації: 11-сер-2020
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Завідна Л. Д. Управління витратами підприємств ресторанного господарства / Л. Д. Завідна // Науковий погляд: економіка та управління. - 2020. - №1 (67). - С. 60 - 66
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління. -;2020. - №1 (67)
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено узагальнюючи погляди науковців щодо сутнісних характеристик витрат, надано їх класифікацію та особливості формування операційних витрат підприємства ресторанного господарства. Порівняльний аналіз наведених позицій учених та положень нормативних актів указує на те, що трактування сутності витрат в економічній теорії більшою мірою спрямоване на відображення внутрішнього атрибутивного змісту даної дефініції. Разом із тим визначення поняття «витрати» у нормативних документах радше вказують на умови визнання та економічні наслідки формування витрат діяльності суб’єктів господарювання, оскільки це важливо під час здійснення обліку та контролю фінансових результатів підприємств. Запропоновано підходи до обліку витрат підприємств ресторанного господарства та методику розра- хунку інтегрального показника ефективності управління витратами операційної діяльності, яка ґрунтується на обчисленні коефіцієнтів рентабельності, структури, динаміки та дотримання бюджетів витрат, скорегованих на значення вагомості показників. Це дає змогу надати оцінку ефективності управління витратами підприємства ресторанного господарства для прийняття управлінських рішень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3946
ISSN: 2521-666X (Print)
2706-9079(Online)
Розташовується у зібраннях:2020/1(67)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9 Завідна Л.Д.pdfелектронне видання528,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.