Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/3946
Название: Управління витратами підприємств ресторанного господарства
Другие названия: Cost management of restaurant enterprises
Авторы: Завідна, Л. Д.
Zavidna, L.
Ключевые слова: управління витратами
підприємства ресторанного господарства
витрати операційної діяльності
фінансові результати підприємств
інтегральний показник ефективності
cost management
of restaurant enterprises
operating expenses
financial results of enterprises
integral efficiency indicator
Дата публикации: 11-авг-2020
Издательство: Університет митної справи та фінансів
Библиографическое описание: Завідна Л. Д. Управління витратами підприємств ресторанного господарства / Л. Д. Завідна // Науковий погляд: економіка та управління. - 2020. - №1 (67). - С. 60 - 66
Серия/номер: Науковий погляд: економіка та управління. -;2020. - №1 (67)
Аннотация: У статті висвітлено узагальнюючи погляди науковців щодо сутнісних характеристик витрат, надано їх класифікацію та особливості формування операційних витрат підприємства ресторанного господарства. Порівняльний аналіз наведених позицій учених та положень нормативних актів указує на те, що трактування сутності витрат в економічній теорії більшою мірою спрямоване на відображення внутрішнього атрибутивного змісту даної дефініції. Разом із тим визначення поняття «витрати» у нормативних документах радше вказують на умови визнання та економічні наслідки формування витрат діяльності суб’єктів господарювання, оскільки це важливо під час здійснення обліку та контролю фінансових результатів підприємств. Запропоновано підходи до обліку витрат підприємств ресторанного господарства та методику розра- хунку інтегрального показника ефективності управління витратами операційної діяльності, яка ґрунтується на обчисленні коефіцієнтів рентабельності, структури, динаміки та дотримання бюджетів витрат, скорегованих на значення вагомості показників. Це дає змогу надати оцінку ефективності управління витратами підприємства ресторанного господарства для прийняття управлінських рішень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3946
ISSN: 2521-666X (Print)
2706-9079(Online)
Располагается в коллекциях:2020/1(67)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
9 Завідна Л.Д.pdfелектронне видання528,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.