Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/3946
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЗавідна, Л. Д.-
dc.contributor.authorZavidna, L.-
dc.date.accessioned2020-08-11T11:50:47Z-
dc.date.available2020-08-11T11:50:47Z-
dc.date.issued2020-08-11-
dc.identifier.citationЗавідна Л. Д. Управління витратами підприємств ресторанного господарства / Л. Д. Завідна // Науковий погляд: економіка та управління. - 2020. - №1 (67). - С. 60 - 66uk_UA
dc.identifier.issn2521-666X (Print)-
dc.identifier.issn2706-9079(Online)-
dc.identifier.urihttp://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3946-
dc.description.abstractУ статті висвітлено узагальнюючи погляди науковців щодо сутнісних характеристик витрат, надано їх класифікацію та особливості формування операційних витрат підприємства ресторанного господарства. Порівняльний аналіз наведених позицій учених та положень нормативних актів указує на те, що трактування сутності витрат в економічній теорії більшою мірою спрямоване на відображення внутрішнього атрибутивного змісту даної дефініції. Разом із тим визначення поняття «витрати» у нормативних документах радше вказують на умови визнання та економічні наслідки формування витрат діяльності суб’єктів господарювання, оскільки це важливо під час здійснення обліку та контролю фінансових результатів підприємств. Запропоновано підходи до обліку витрат підприємств ресторанного господарства та методику розра- хунку інтегрального показника ефективності управління витратами операційної діяльності, яка ґрунтується на обчисленні коефіцієнтів рентабельності, структури, динаміки та дотримання бюджетів витрат, скорегованих на значення вагомості показників. Це дає змогу надати оцінку ефективності управління витратами підприємства ресторанного господарства для прийняття управлінських рішень.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУніверситет митної справи та фінансівuk_UA
dc.relation.ispartofseriesНауковий погляд: економіка та управління. -;2020. - №1 (67)-
dc.subjectуправління витратамиuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectвитрати операційної діяльностіuk_UA
dc.subjectфінансові результати підприємствuk_UA
dc.subjectінтегральний показник ефективностіuk_UA
dc.subjectcost managementuk_UA
dc.subjectof restaurant enterprisesuk_UA
dc.subjectoperating expensesuk_UA
dc.subjectfinancial results of enterprisesuk_UA
dc.subjectintegral efficiency indicatoruk_UA
dc.titleУправління витратами підприємств ресторанного господарстваuk_UA
dc.title.alternativeCost management of restaurant enterprisesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:2020/1(67)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
9 Завідна Л.Д.pdfелектронне видання528,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.