Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/3764
Название: | До проблеми удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрів |
Другие названия: | To the problem of improvement of the mechanism of public management of quality of traffic training |
Авторы: | Любчук, О. К. Ярченко, Ю. В. Сахно, С. В. Lyubchuk, О. К. Yarchenko, Yu. V. Sakhno, S. V. |
Ключевые слова: | механізм державного управління фахова підготовка якість туристські кадри ринок кваліфікацій паспорт професії професіограма базові професійні компетенції додаткові професійні компетенції mechanism of public administration professional training quality tourist staff qualification market passport of the profession professiogram basic professional competences additional professional competences |
Дата публикации: | 9-дек-2019 |
Издательство: | Університет митної справи та фінансів |
Библиографическое описание: | Любчук О. К. До проблеми удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрів / О. К. Любчук, Ю. В. Ярченко, С. В. Сахно // Публічне управління та митне адміністрування. – 2019. - № 3 (22). – С. 87 – 92 |
Серия/номер: | Публічне управління та митне адміністрування;2019. - № 3 (22) |
Аннотация: | Визначено, що проблема удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки має розглядатися в контексті розбудови в Україні ринку кваліфікацій. Констатовано, що в більшості розвинених економік вже відбувся перехід від ринку робочої сили до ринку конкретних кваліфікацій. Визначено основні напрями вдосконалення державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрів. У статті представлено наукові вітчизняні підходи розуміння якості фахової підготовки. Результативність державного управління якістю професійної підготовки передбачає три рівня управління. Такими рівнями є рівень державного управління, рівень регіонального управління, управління на рівні вищого навчального закладу. До складників якості належать фахові новоутворення, якісні показники сформованості, умови їх «творення». Інструментами управління створенням та організацією ринку кваліфікацій зазначені розробка та впровадження системи професійних стандартів. Представлено розв’язання проблеми паспортизації професій у контексті розробки професіограм. Надано систематизацію різних типів професіограм. Кожен тип професіограми розглянуто із зазначенням їх структурних елементів та недоліків у використанні. Надано аналіз описової професіограми, професіограми як кількісної оцінки елементів, професіограми як методу критичних інцидентів, професіограми як ре- зультату факторного аналізу, аналітичної професіограми. Структура професіограми туристських кадрів має включати базові професійні компетенції фахівців із туризму, додаткові (затребувані для конкретного регіону або турпідприємства) професійні компетенції, обов’язкові соціальні та особистісні якості. Перспективою є розробка професіограм та психограм туристських кадрів для бакалаврського та магістерського рівнів з урахуванням вимог роботодавців, академічної спільноти та стейкхолдерів. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3764 |
ISSN: | 2310-9653 |
Располагается в коллекциях: | 2019/№3(22) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
12 Любчук О. До проблеми.pdf | електронне видання | 346,2 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.