Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3764
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛюбчук, О. К.-
dc.contributor.authorЯрченко, Ю. В.-
dc.contributor.authorСахно, С. В.-
dc.contributor.authorLyubchuk, О. К.-
dc.contributor.authorYarchenko, Yu. V.-
dc.contributor.authorSakhno, S. V.-
dc.date.accessioned2019-12-09T13:09:50Z-
dc.date.available2019-12-09T13:09:50Z-
dc.date.issued2019-12-09-
dc.identifier.citationЛюбчук О. К. До проблеми удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрів / О. К. Любчук, Ю. В. Ярченко, С. В. Сахно // Публічне управління та митне адміністрування. – 2019. - № 3 (22). – С. 87 – 92uk_UA
dc.identifier.issn2310-9653-
dc.identifier.urihttp://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3764-
dc.description.abstractВизначено, що проблема удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки має розглядатися в контексті розбудови в Україні ринку кваліфікацій. Констатовано, що в більшості розвинених економік вже відбувся перехід від ринку робочої сили до ринку конкретних кваліфікацій. Визначено основні напрями вдосконалення державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрів. У статті представлено наукові вітчизняні підходи розуміння якості фахової підготовки. Результативність державного управління якістю професійної підготовки передбачає три рівня управління. Такими рівнями є рівень державного управління, рівень регіонального управління, управління на рівні вищого навчального закладу. До складників якості належать фахові новоутворення, якісні показники сформованості, умови їх «творення». Інструментами управління створенням та організацією ринку кваліфікацій зазначені розробка та впровадження системи професійних стандартів. Представлено розв’язання проблеми паспортизації професій у контексті розробки професіограм. Надано систематизацію різних типів професіограм. Кожен тип професіограми розглянуто із зазначенням їх структурних елементів та недоліків у використанні. Надано аналіз описової професіограми, професіограми як кількісної оцінки елементів, професіограми як методу критичних інцидентів, професіограми як ре- зультату факторного аналізу, аналітичної професіограми. Структура професіограми туристських кадрів має включати базові професійні компетенції фахівців із туризму, додаткові (затребувані для конкретного регіону або турпідприємства) професійні компетенції, обов’язкові соціальні та особистісні якості. Перспективою є розробка професіограм та психограм туристських кадрів для бакалаврського та магістерського рівнів з урахуванням вимог роботодавців, академічної спільноти та стейкхолдерів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУніверситет митної справи та фінансівuk_UA
dc.relation.ispartofseriesПублічне управління та митне адміністрування;2019. - № 3 (22)-
dc.subjectмеханізм державного управлінняuk_UA
dc.subjectфахова підготовкаuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectтуристські кадриuk_UA
dc.subjectринок кваліфікаційuk_UA
dc.subjectпаспорт професіїuk_UA
dc.subjectпрофесіограмаuk_UA
dc.subjectбазові професійні компетенціїuk_UA
dc.subjectдодаткові професійні компетенціїuk_UA
dc.subjectmechanism of public administrationuk_UA
dc.subjectprofessional traininguk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjecttourist staffuk_UA
dc.subjectqualification marketuk_UA
dc.subjectpassport of the professionuk_UA
dc.subjectprofessiogramuk_UA
dc.subjectbasic professional competencesuk_UA
dc.subjectadditional professional competencesuk_UA
dc.titleДо проблеми удосконалення механізму державного управління якістю фахової підготовки туристичних кадрівuk_UA
dc.title.alternativeTo the problem of improvement of the mechanism of public management of quality of traffic traininguk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:2019/№3(22)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12 Любчук О. До проблеми.pdfелектронне видання346,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.