Аннотации:
У статті обґрунтовано концепцію та розроблено моделі формування і
реалізації стратегії управління сталим економічним розвитком підприємств
готельно-ресторанної сфери, побудовано структурно-компонентну модель
забезпечення функціональної стратегії управління. Згідно розробленої концепції
стратегії управління сталим розвитком підприємств вироблено цільові
вектори розвитку і вирішення поставлених в цих межах завдань. Створено
механізм реалізації стратегії, який дозволяє досягти запланованих цільових
результатів щодо резервного і прогресивного розвитку потенціалу ресурсів,
зниження ресурсомісткості й зростання ефективності операційної
діяльності, збільшення прибутку суб’єктів господарювання. Побудована
модель формування та реалізації стратегії управління сталим економічним
розвитком підприємств дає змогу об'єднати окремі бізнес-процеси і напрями
діяльності для досягнення запланованих результатів, які забезпечують
виявлення і використання резервів ресурсного потенціалу, прогресивний та
сталий економічний розвиток підприємства готельно-ресторанної сфери в
поточному і довгостроковому періоді.