Короткий опис (реферат):
Стаття присвячена засадам успішного
розвитку та функціонування вітчизняних
підприємств готельно-ресторанного гос-
подарства. Висвітлено сучасний стан роз-
витку підприємств готельно-ресторанного
господарства. Розглянуто актуальність
створення та розроблення програм управ-
ління розвитком підприємств готельно-рес-
торанного господарства на національному
та регіональному рівнях, обґрунтовано
необхідність їх застосування на практиці як
багатоелементної системи, що має пози-
тивний вплив на функціонування національ-
ної економіки. Готельно-ресторанне гос-
подарство розглянуто як один із головних
детермінантів індустрії туризму. Визначено
сучасний механізм управління готельно-рес-
торанним господарством, проаналізовано
основні його інструменти та запропоно-
вано можливі варіації задля його вдоскона-
лення. Особливу увагу приділено визначенню
готельно-ресторанного господарства як
важливого сектору національної економіки
та аналізу зовнішніх і внутрішніх чинників
управління готельно-ресторанним госпо-
дарством, які створюють комплексну сис-
тему вітчизняного господарства. Наведено
деякі рекомендації щодо підвищення рівня
розвитку підприємств готельно-ресторан-
ного господарства шляхом реалізації ефек-
тивної стратегії управління.