Аннотации:
Статтю присвячено темі підвищення
ефективності діяльності підприємств рес-
торанного господарства за рахунок запро-
вадження інноваційних технологій авто-
матизації системи управління. Вивчено,
проаналізовано та узагальнено наявні нау-
кові теоретичні праці як українських, так
і закордонних авторів, окрему увагу при-
ділено вивченню та наведенню прикладів
практичного застосування різних напрямів
використання можливостей автомати-
зованого виробництва. Ґрунтовно роз-
глянуто можливості та перспективи
електронних меню, що представлені на
сучасному ринку надання послуг, із порівнян-
ням переваг та недоліків їхніх функціональ-
них можливостей. Завдяки високому рівню
задоволеності клієнтів умовами обслугову-
вання і зворотного з ними інформаційного
зв’язку ефективний власник ресторанного
підприємства матиме змогу автоматично
залучати нових клієнтів. Упровадження
передового досвіду та ефективних про-
позицій також призводить до реалізації
нових можливостей, зокрема зростання
ефективності бізнесу та його прибут-
ковості.