Репозитарiй DSpace

Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Чириченко, Ю. В.
dc.contributor.author Корнєєв, М. В.
dc.contributor.author Сабіров, О. В.
dc.date.accessioned 2022-05-12T06:55:13Z
dc.date.available 2022-05-12T06:55:13Z
dc.date.issued 2022-05-05
dc.identifier.citation Чириченко Ю. В .Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу /Ю. В. Чириченко, М. В. Корнєєв., О. В. Сабіров // Збірник наукових праць «Економічний простір». – 2019. – № 141. – С. 127-136. uk_UA
dc.identifier.issn 2224-6282
dc.identifier.issn 2224-6290
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754
dc.description.abstract Розглянуто та узагальнено останні тенденції створення та розвитку готельного та ресторанного бізнесу у світі. Також проведено структурно-функціональний аналіз відповідності визначення «готельно-ресторанний бізнес» сучасним реаліям. В процесі аналізу було встановлено, що традиційні поняття "готельний бізнес" та "ресторанний бізнес" як дискретні випадки функціонування сектору послуг зазнають суттєвих змін. Це відбудеться в умовах швидкого науково-технічного прогресу. У той же час, тільки поняття "ресторан" залишається відносно незмінним. Дефініції «готель», «ресторанний бізнес» та готельний бізнес» дедалі більше набувають нового значення і цінності. Існує зростаюча диференціація цих послуг. Вони йдуть назустріч клієнту і стають все більш персоналізованими. Головною метою сучасного готельного та ресторанного бізнесу є створення незабутніх вражень для клієнтів. Враховуючи різноманіття всіх форм сучасного готельного та ресторанного бізнесу, традиційне розуміння цього бізнесу стає все більш неприйнятним. Таким чином, ми пропонуємо замінити в українському науковому середовищі визначення «готельно-ресторанний бізнес» більш широким поняттям «Індустрія розміщення та харчування». Це також є доцільним, оскільки ця концепція відповідає Північноамериканській галузевій системі класифікацій та Статистичній класифікації економічної діяльності в Європейському співтоваристві. Отже ми вважаємо, що в найближчому майбутньому у сфері підготовки фахівців для промисловості в Україні, має використовуватися дефініція "Індустрія розміщення та харчування", яка узгоджується з багатьма формами галузевих послуг та має загальноприйнятий англомовний еквівалент. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Державний вищий навчальний заклад "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" uk_UA
dc.relation.ispartofseries Економічний простір;2019 № 141
dc.subject готельно-ресторанна справа uk_UA
dc.subject інноваційна платформа uk_UA
dc.subject індустрія розміщення та харчування uk_UA
dc.subject hotel and restaurant business uk_UA
dc.subject innovation platform uk_UA
dc.subject accommodation and food services industry uk_UA
dc.title Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу uk_UA
dc.title.alternative Specific aspects of global genesis of the hotel and restaurant business uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу