dc.contributor.author |
Чириченко, Ю. В. |
|
dc.contributor.author |
Корнєєв, М. В. |
|
dc.contributor.author |
Сабіров, О. В. |
|
dc.date.accessioned |
2022-05-12T06:55:13Z |
|
dc.date.available |
2022-05-12T06:55:13Z |
|
dc.date.issued |
2022-05-05 |
|
dc.identifier.citation |
Чириченко Ю. В .Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу /Ю. В. Чириченко, М. В. Корнєєв., О. В. Сабіров // Збірник наукових праць «Економічний простір». – 2019. – № 141. – С. 127-136. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2224-6282 |
|
dc.identifier.issn |
2224-6290 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4754 |
|
dc.description.abstract |
Розглянуто та узагальнено останні тенденції створення та розвитку готельного та ресторанного бізнесу у світі. Також проведено структурно-функціональний аналіз відповідності визначення «готельно-ресторанний бізнес» сучасним реаліям. В процесі аналізу було встановлено, що традиційні поняття "готельний бізнес" та "ресторанний бізнес" як дискретні випадки функціонування сектору послуг зазнають суттєвих змін. Це відбудеться в умовах швидкого науково-технічного прогресу. У той же час, тільки поняття "ресторан" залишається відносно незмінним. Дефініції «готель», «ресторанний бізнес» та готельний бізнес» дедалі більше набувають нового значення і цінності. Існує зростаюча диференціація цих послуг. Вони йдуть назустріч клієнту і стають все більш персоналізованими. Головною метою сучасного готельного та ресторанного бізнесу є створення незабутніх вражень для клієнтів. Враховуючи різноманіття всіх форм сучасного готельного та ресторанного бізнесу, традиційне розуміння цього бізнесу стає все більш неприйнятним. Таким чином, ми пропонуємо замінити в українському науковому середовищі визначення «готельно-ресторанний бізнес» більш широким поняттям «Індустрія розміщення та харчування». Це також є доцільним, оскільки ця концепція відповідає Північноамериканській галузевій системі класифікацій та Статистичній класифікації економічної діяльності в Європейському співтоваристві. Отже ми вважаємо, що в найближчому майбутньому у сфері підготовки фахівців для промисловості в Україні, має використовуватися дефініція "Індустрія розміщення та харчування", яка
узгоджується з багатьма формами галузевих послуг та має загальноприйнятий англомовний еквівалент. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Державний вищий навчальний заклад "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Економічний простір;2019 № 141 |
|
dc.subject |
готельно-ресторанна справа |
uk_UA |
dc.subject |
інноваційна платформа |
uk_UA |
dc.subject |
індустрія розміщення та харчування |
uk_UA |
dc.subject |
hotel and restaurant business |
uk_UA |
dc.subject |
innovation platform |
uk_UA |
dc.subject |
accommodation and food services industry |
uk_UA |
dc.title |
Окремі аспекти глобального генезису готельно-ресторанного бізнесу |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Specific aspects of global genesis of the hotel and restaurant business |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |