Please use this identifier to cite or link to this item: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6804
Title: Вплив складових сталого розвитку на підвищення ефективності підприємництва в умовах регіональних бізнес-трансформацій
Other Titles: Influence of components of sustainable development on increasing the efficiency of entrepreneurship in the conditions of regional business transformations
Authors: Гречко, А. В.
Очеретяна, О. В.
Keywords: сталий розвиток
складові сталого розвитку
ефективність підприємництва
регіональні бізнестрансформації
метод інтегральних оцінок
Issue Date: 3-Oct-2024
Publisher: Університет митної справи та фінансів
Citation: Гречко А. В., Очеретяна О. В. Вплив складових сталого розвитку на підвищення ефективності підприємництва в умовах регіональних бізнес-трансформацій. Науковий погляд: економіка та управління. 2023. №4(84). С. 75-79.
Abstract: У статті досліджується вплив концепції сталого розвитку у розрізі трьох її складових (економічна, екологічна та соціальна) на успішність бізнесу в умовах регіональних бізнес-трансформацій. Розглянуто ретроспективу впровадження підходів сталого розвитку в українське підприємництво та виділено ключові досягнення. Ключовою частиною дослідження є розрахунок інтегральних оцінок кожної складової сталого розвитку та ефективності підприємництва в цілому. Для цього було попередньо сформовано масив із сорока восьми показників за період з 2015 по 2022 рік. Результати дослідження представлені за допомогою діаграм співвідношення інтегральних оцінок сталого розвитку та окремого його складових із інтегральною оцінкою ефективності підприємства. Зроблено висновок про те, що економічна та соціальна складові тісніше корелюють підвищенням ефективності підприємництва, ніж екологічна складова.
URI: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6804
ISSN: 2706-9079
Appears in Collections:2023/4(84)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf372,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.