Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6804
Назва: Вплив складових сталого розвитку на підвищення ефективності підприємництва в умовах регіональних бізнес-трансформацій
Інші назви: Influence of components of sustainable development on increasing the efficiency of entrepreneurship in the conditions of regional business transformations
Автори: Гречко, А. В.
Очеретяна, О. В.
Ключові слова: сталий розвиток
складові сталого розвитку
ефективність підприємництва
регіональні бізнестрансформації
метод інтегральних оцінок
Дата публікації: 3-жов-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Гречко А. В., Очеретяна О. В. Вплив складових сталого розвитку на підвищення ефективності підприємництва в умовах регіональних бізнес-трансформацій. Науковий погляд: економіка та управління. 2023. №4(84). С. 75-79.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджується вплив концепції сталого розвитку у розрізі трьох її складових (економічна, екологічна та соціальна) на успішність бізнесу в умовах регіональних бізнес-трансформацій. Розглянуто ретроспективу впровадження підходів сталого розвитку в українське підприємництво та виділено ключові досягнення. Ключовою частиною дослідження є розрахунок інтегральних оцінок кожної складової сталого розвитку та ефективності підприємництва в цілому. Для цього було попередньо сформовано масив із сорока восьми показників за період з 2015 по 2022 рік. Результати дослідження представлені за допомогою діаграм співвідношення інтегральних оцінок сталого розвитку та окремого його складових із інтегральною оцінкою ефективності підприємства. Зроблено висновок про те, що економічна та соціальна складові тісніше корелюють підвищенням ефективності підприємництва, ніж екологічна складова.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6804
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2023/4(84)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf372,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.