Please use this identifier to cite or link to this item:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6466
Title: | Пандемійні лексичні інновації в англійській мові: особливості творення та функціонування |
Authors: | Лещенко, Т. В. |
Keywords: | неологія пандемічні лексичні інновації екстралінгвістичний вплив на мову функціонування та способи творення пандемічних лексичних інновацій |
Issue Date: | 11-Mar-2024 |
Publisher: | Університет митної справи та фінансів |
Citation: | Лещенко Т. В. Пандемійні лексичні інновації в англійській мові: особливості творення та функціонування : кваліфікаційна робота магістра : 035 «Філологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 87 с. |
Series/Report no.: | 035 «Філологія»;2024 |
Abstract: | Пандемія як екстралінгвальний чинник зумовила творення нових лексичних одиниць в англійській мові, які б задовільняли мовні потреби спільноти мовців – номінували нові денотати, перейменовували старі, демократизовували мову або зм’якшували негативний вплив повідомлень завдяки стилістичному забарвленню, слугували засобами експресії актуальної часові – від відчаю та тривоги до рішучості та іронії – вбирали великі поняття та контекстуальні повідомлення, міняли попередню структуру мови та актуалізовували самі пандемічні лексичні інновації. Під впливом пандемії та решти лінгвістичних чинників утворювалися семантичні неологізми як інструменти переосмислення реальності та власне неологізми на позначення нових реалій, актуалізувалися слова, які не мали широкого вжитку до пандемії. Пандемічні лексичні одиниці рідко формуються одним виключним способом, а найпродуктивнішими є словоскладання, афіксація та конверсія. Структурні одиниці семантично пов’язані із пандемією часто беруть участь у формотворенні інноваційних одиниць. |
URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6466 |
Appears in Collections: | Спеціальність: 035 Філологія |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Leshchenko_035_Mag.pdf | 1,75 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.