Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6466
Назва: Пандемійні лексичні інновації в англійській мові: особливості творення та функціонування
Автори: Лещенко, Т. В.
Ключові слова: неологія
пандемічні лексичні інновації
екстралінгвістичний вплив на мову
функціонування та способи творення пандемічних лексичних інновацій
Дата публікації: 11-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лещенко Т. В. Пандемійні лексичні інновації в англійській мові: особливості творення та функціонування : кваліфікаційна робота магістра : 035 «Філологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 87 с.
Серія/номер: 035 «Філологія»;2024
Короткий огляд (реферат): Пандемія як екстралінгвальний чинник зумовила творення нових лексичних одиниць в англійській мові, які б задовільняли мовні потреби спільноти мовців – номінували нові денотати, перейменовували старі, демократизовували мову або зм’якшували негативний вплив повідомлень завдяки стилістичному забарвленню, слугували засобами експресії актуальної часові – від відчаю та тривоги до рішучості та іронії – вбирали великі поняття та контекстуальні повідомлення, міняли попередню структуру мови та актуалізовували самі пандемічні лексичні інновації. Під впливом пандемії та решти лінгвістичних чинників утворювалися семантичні неологізми як інструменти переосмислення реальності та власне неологізми на позначення нових реалій, актуалізувалися слова, які не мали широкого вжитку до пандемії. Пандемічні лексичні одиниці рідко формуються одним виключним способом, а найпродуктивнішими є словоскладання, афіксація та конверсія. Структурні одиниці семантично пов’язані із пандемією часто беруть участь у формотворенні інноваційних одиниць.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6466
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 035 Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Leshchenko_035_Mag.pdf1,75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.