Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6182
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorШарко, Маргарита В.-
dc.contributor.authorНебаба, Наталія О.-
dc.contributor.authorКучер, Маргарита М.-
dc.contributor.authorВишнікіна, Олена В.-
dc.date.accessioned2023-12-07T12:08:40Z-
dc.date.available2023-12-07T12:08:40Z-
dc.date.issued2023-12-07-
dc.identifier.citationШарко Маргарита В., Небаба Наталія О., Кучер Маргарита М., Вишнікіна Олена В. Особливості формування ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі. Актуальні проблеми економіки, №5 (239), 2021. С. 25-36.uk_UA
dc.identifier.issn1993-6788-
dc.identifier.urihttp://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6182-
dc.description.abstractРесторанний бізнес в туризмі є однією з перспективних галузей економіки, яка швидко розвивається. В статті проведено порівнянній аналіз труднощів і перешкод введення ресторанного бізнесу в практику зовнішнього і регіонального туризму. Зазначено, що практичні інструменти розвитку ресурсного потенціалу сфери послуг та механізми їх управління вимагають постійного удосконалення в зв'язку зі стрімкими темпами розвитку нових технологій і загостренням конкуренції на внутрішньому і зовнішньому ринках. Проаналізовано досвід використання ресторанного бізнесу в Україні та в країнах з розвиненою економікою. Визначено необхідність врахування як кількісних факторів, таких як наявність конкуруючих підприємств ресторанного бізнесу в даній локації, їх розташування, позиціонування, так і якісних, таких як диференціація послуг, стандарти і технології обслуговування. Складено функціональну схему формування ресурсного потенціалу, особливістю якої є організація взаємодії трудових, компетентнісних, інформаційних, маркетингових та технологічних складових. Запропоновано ряд заходів модернізації ресурсного потенціалу, стратегічні напрямки їх використання шляхом визначення цільових установок, технологічної організації та управління сервісом, технічним розвитком виробництва, нарощуванням конкурентних сил, сучасних форм обслуговування, моніторингу задоволення споживачів. Виявлено, що з найменшими втратами переживають кризи тільки готельно-ресторанні заклади, які мають ефективний менеджмент, насамперед з ефективною системою управління персоналом. Наведено відомості про навчання персоналу в університетах Європи. Визначено перспективи розвитку ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризмі з акцентом на використання ІТ технологій для підвищення ефективності формування ресурсного потенціалу, що надає можливість поліпшити економічний стан підприємств ресторанного бізнесу та визначити пріоритетні напрямки їх розвитку.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональна академія управлінняuk_UA
dc.relation.ispartofseriesАктуальні проблеми економіки;№5 (239), 2021-
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectтуризмuk_UA
dc.subjectресурсний потенціалuk_UA
dc.subjectорганізаціяuk_UA
dc.subjectрозвитокuk_UA
dc.titleОсобливості формування ресурсного потенціалу ресторанного бізнесу в туризміuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Кафедра міжнародних відносин

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
APE_2021_05.pdf229,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.