Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6115
Назва: Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності
Автори: Джинджоян, В. В.
Бережна, К. О.
Ключові слова: гостинність
індустрія гостинності
сервісне обслуговування
модель управління
управління персоналом
Дата публікації: 23-лис-2023
Видавництво: Чорноморський національний університет імені Петра Могили; ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Джинджоян В. В., Бережна К. О. Досвід зарубіжних країн в управлінні персоналом підприємств сфери гостинності. Інвестиції: практика та досвід, № 2/2022. С. 36-41.
Серія/номер: Інвестиції: практика та досвід;№ 2/2022
Короткий огляд (реферат): У статті визначено основні моделі управління персоналом, що мають місце у міжнародному менеджменті й знаходять власну реалізацію в індустрії туризму та гостинності. Проаналізова но досвід зарубіжних країн щодо управління персоналом підприємств сфери гостинності з ме тою формування пропозицій для подальшого розвитку сфери гостинності України та підвищення конкурентоспроможності національних суб'єктів господарської діяльності гостинності в умо вах інтеграції української економіки у світове господарство. Знайдено відмінності вітчизняної моделі управління персоналом готельних підприємств від закордонних та виявлено недоліки у запроваджених моделях, що негативно впливають на роботу підприємств сфери гостинності всередині нашої країни та на підвищення конкурентоспроможності на міжнародному рівні. До ведено, що традиційні підходи до формування персоналу для підприємств сфери гостинності не повною мірою забезпечують якісний склад працівників. Запропоновано застосування су часних методів підбору кадрів готельних підприємств, у тому числі управлінців шляхом розши рення джерел та підвищення рівня кваліфікації власного персоналу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6115
Розташовується у зібраннях:Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf574,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.