Please use this identifier to cite or link to this item:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6093
Title: | Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ |
Authors: | Лихолат, О.А. Вишнікіна, О.В. Сабіров, О.В. |
Keywords: | менеджмент безпеки харчової продукції Регламент Комісії ЄС державні стандарти України рибна продукція важкі метали |
Issue Date: | 16-Nov-2023 |
Publisher: | Мукачівський державний університет |
Citation: | Лихолат, О., Вишнікіна, О., & Сабіров, О. (2022). Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ. Економіка та суспільство, (40). |
Series/Report no.: | Економіка та суспільство;Випуск №40 / 2022 |
Abstract: | У статті розглянута проблема забезпечення населення України якісною та безпечною рибною продукці- єю. Проведений порівняльний аналіз вимог щодо вмісту важких металів в Регламенті Комісії ЄС, Державних стандартах КНР та національних стандартах України. Встановлені відмінності вимог максимально допусти- мих рівнів основних забруднювачів, а саме ртуті та миш’яку, у рибі та морепродуктах, а також об’єктах, які підлягають обов’язковому контролю на їх вміст у зазначених технічних регламентах. Зроблений висновок щодо необхідності якнайшвидшої імплементації міжнародних вимог з безпеки харчової продукції в державні стандарти України, редагування стандартів, зважаючи на ризики для здоров’я споживачів контамінації сумі- шами потенційно токсичних елементів; посилення контролю за дотриманням технічних регламентів при ви- користанні риби та морепродуктів, в тому числі, в закладах ресторанного господарства. |
URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093 |
ISSN: | 2524-0072 |
Appears in Collections: | Кафедра міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
1526-Текст статті-1465-1-10-20220810.pdf | 2,29 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.