Please use this identifier to cite or link to this item: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6093
Title: Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ
Authors: Лихолат, О.А.
Вишнікіна, О.В.
Сабіров, О.В.
Keywords: менеджмент безпеки харчової продукції
Регламент Комісії ЄС
державні стандарти України
рибна продукція
важкі метали
Issue Date: 16-Nov-2023
Publisher: Мукачівський державний університет
Citation: Лихолат, О., Вишнікіна, О., & Сабіров, О. (2022). Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ. Економіка та суспільство, (40).
Series/Report no.: Економіка та суспільство;Випуск №40 / 2022
Abstract: У статті розглянута проблема забезпечення населення України якісною та безпечною рибною продукці- єю. Проведений порівняльний аналіз вимог щодо вмісту важких металів в Регламенті Комісії ЄС, Державних стандартах КНР та національних стандартах України. Встановлені відмінності вимог максимально допусти- мих рівнів основних забруднювачів, а саме ртуті та миш’яку, у рибі та морепродуктах, а також об’єктах, які підлягають обов’язковому контролю на їх вміст у зазначених технічних регламентах. Зроблений висновок щодо необхідності якнайшвидшої імплементації міжнародних вимог з безпеки харчової продукції в державні стандарти України, редагування стандартів, зважаючи на ризики для здоров’я споживачів контамінації сумі- шами потенційно токсичних елементів; посилення контролю за дотриманням технічних регламентів при ви- користанні риби та морепродуктів, в тому числі, в закладах ресторанного господарства.
URI: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093
ISSN: 2524-0072
Appears in Collections:Кафедра міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1526-Текст статті-1465-1-10-20220810.pdf2,29 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.