Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛихолат, О.А.-
dc.contributor.authorВишнікіна, О.В.-
dc.contributor.authorСабіров, О.В.-
dc.date.accessioned2023-11-16T11:26:21Z-
dc.date.available2023-11-16T11:26:21Z-
dc.date.issued2023-11-16-
dc.identifier.citationЛихолат, О., Вишнікіна, О., & Сабіров, О. (2022). Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ. Економіка та суспільство, (40).uk_UA
dc.identifier.issn2524-0072-
dc.identifier.urihttp://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093-
dc.description.abstractУ статті розглянута проблема забезпечення населення України якісною та безпечною рибною продукці- єю. Проведений порівняльний аналіз вимог щодо вмісту важких металів в Регламенті Комісії ЄС, Державних стандартах КНР та національних стандартах України. Встановлені відмінності вимог максимально допусти- мих рівнів основних забруднювачів, а саме ртуті та миш’яку, у рибі та морепродуктах, а також об’єктах, які підлягають обов’язковому контролю на їх вміст у зазначених технічних регламентах. Зроблений висновок щодо необхідності якнайшвидшої імплементації міжнародних вимог з безпеки харчової продукції в державні стандарти України, редагування стандартів, зважаючи на ризики для здоров’я споживачів контамінації сумі- шами потенційно токсичних елементів; посилення контролю за дотриманням технічних регламентів при ви- користанні риби та морепродуктів, в тому числі, в закладах ресторанного господарства.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМукачівський державний університетuk_UA
dc.relation.ispartofseriesЕкономіка та суспільство;Випуск №40 / 2022-
dc.subjectменеджмент безпеки харчової продукціїuk_UA
dc.subjectРегламент Комісії ЄСuk_UA
dc.subjectдержавні стандарти Україниuk_UA
dc.subjectрибна продукціяuk_UA
dc.subjectважкі металиuk_UA
dc.titleСтандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1526-Текст статті-1465-1-10-20220810.pdf2,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.