Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5859
Назва: Роль регіональних податкових надходжень у формуванні місцевих бюджетів в Україні
Автори: Корягіна, Т.В.
Ільченко, В.М.
Ключові слова: місцеві бюджети
доходи місцевих бюджетів
податкові надходження
податок на додану вартість
податок на нерухомість
Дата публікації: 6-жов-2023
Видавництво: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій
Бібліографічний опис: Корягіна Т.В., Ільченко В.М. Роль регіональних податкових надходжень у формуванні місцевих бюджетів в Україні. Причорноморські економічні студії, Випуск 41. 2019. С. 164-169.
Серія/номер: Причорноморські економічні студії;Випуск 41. 2019
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто результативність формування дохідної частини місцевих бюджетів в Україні у 2014–2018 рр. Встановлено, що частка місцевих бюджетів без урахування трансфертів та з їх урахуванням у доходах зведеного бюджету за останні 5 років зростала, при цьому більше 4/5 бюджетних ресурсів країни акумулюється в державному бюджеті, а тільки 1/5 – в місцевих бюджетах. За аналізований період частка доходів місцевих бюджетів з урахуванням трансфертів в доходах зведеного бюджету була вище, ніж частка місцевих бюджетів без урахування міжбюджетних трансфертів. Це означає, що в цей період більшість місцевих бюджетів дофінансовувалася з державного бюджету, а частка їх доходів формувалась за рахунок державного бюджету. В країні спостерігається загальне зростання частки податкових надходжень, які зараховуються до місцевих бюджетів. Зростає питома вага ПДФО та надходжень від податку на нерухомість у загальних доходах місцевих бюджетів, але питома вага податкових надходжень у доходах місцевих бюджетів у 40% є недостатньою для забезпечення незалежності органів місцевого самоврядування. Відповідно, фіскальний потенціал податків у формуванні місцевих бюджетів не використовується повністю через масове ухиляння від сплати податків та недосконалість системи їх адміністрування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5859
ISSN: 2524-0900
Розташовується у зібраннях:Кафедра підприємництва та економіки підприємств

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ільченко 21.pdf279,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.