Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5796
Назва: Управління процесом ціноутворення на основі аналізу маржинального доходу та рентабельності
Автори: Вакульчик, О.М.
Загній, А.В.
Протасова, Є.В.
Ключові слова: ціноутворення
медична послуга
рентабельність
витрати
маржинальний дохід
Дата публікації: 25-вер-2023
Видавництво: Міжнародний університет бізнесу і права
Бібліографічний опис: Вакульчик О.М., Загній А.В., Протасова Є.В. Управління процесом ціноутворення на основі аналізу маржинального доходу та рентабельності. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор», Випуск 2 (58) 2020. С. 110-114.
Серія/номер: Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор»;Випуск 2 (58) 2020
Короткий огляд (реферат): У статті наведені основні етапи процесу ціноутворення послуг, визначені особливості витратного методичного підходу до формування цін на ринку медичних послуг. Для аналізу рівня фінансової безпеки закладу з надання медичних послуг розраховані класична і фінансові точки беззбитковості за 2017 та 2018 роки. Обґрунтовано визначення собівартості окремої медичної послуги методом неповних затрат. Обчислено показник рентабельності кожного виду послуг на основі їхньої ціни та обсягу прямих змінних витрат. Розроблено формат управлінського звіту для інформаційного забезпечення процесу управління параметрами ціни, затрат, рентабельності та обсягу надання послуг для беззбиткової діяльності медичної установи. Запропонований алгоритм ціноутворення може стати основою механізму управління показниками обсягів послуг, їхньої ціни та рівня рентабельності задля забезпечення бажаного ступеня доходності капіталу, вкладеного у бізнес.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5796
ISSN: 2707-6172
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вакульчик_Бізнес-навігатор_58.pdf296,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.