Please use this identifier to cite or link to this item:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5394
Title: | Сучасні особливості просування товарів підприємствами харчової промисловості |
Authors: | Кубашевський, О.Є. |
Keywords: | канал просування ефективність економічний розвиток Інтернет-реклама Інтернет-маркетинг харчова промисловість просування товарів |
Issue Date: | 29-May-2023 |
Publisher: | Університет митної справи та фінансів |
Citation: | Кубашевський О.Є. Сучасні особливості просування товарів підприємствами харчової промисловості / О.Є. Кубашевський // Науковий погляд: економіка та управління, № 1 (81) / 2023. С. 70-76. |
Series/Report no.: | Науковий погляд: економіка та управління;№ 1 (81) / 2023 |
Abstract: | Стаття присвячена дослідженню особливостей онлайн-каналів просування товарів на сучасному етапі економічного розвитку підприємств харчової промисловості. У роботі визначено, що підприємствам слід розглядати інструменти Інтернет-маркетингу як доповнення до традиційних механізмів комунікації з клієнтами. Саме тому, перш за все, їм необхідно обрати лише ті інструменти, які дозволять інтегрувати онлайн і оффлайн-взаємодію з клієнтами, поліпшити бізнес-процеси, підвищити рівень зручності і сервісу для таких клієнтів. Серед рекомендованих інструментів було виділено наступні: сайт компанії, пошукове просування, канал YouTube, e-mail розсилка, мобільні додатки та соціальні мережі (SMM), які є найпопулярнішим методом просування товарів у 21 столітті. Оскільки на сьогоднішній день особливим попитом користуються онлайн-канали просування (тобто інтернет-маркетинг), було розглянуто їх перші витоки, які прийшли до нас з США та стрімко розвиваються по всьому світу. Стаття також приводить дані опитування, яке було проведено в Україні у 2022 році, що показує, що більшість українців регулярно користуються Інтернетом, особливо міське населення та люди віком від 18 до 49 років. Також було встановлено, що зростання впевненості споживачів у системі онлайн-покупок приводить до збільшення онлайн-торгівлі та застосування онлайн-каналів просування, що набирають популярності на тлі інформаційних технологій. Було розглянуто питання щодо ефективності застосування онлайн-каналів у різних галузях, адже товари/послуги тощо відрізняються у кожній з них. З’ясовано, що знання особливостей кожного з каналів дає можливість підприємству підвищити свою впізнаваність та покращити імідж компанії на ринку. Обґрунтовано, що ефективне користування каналами з метою просування товарів підприємствами харчової промисловості суттєво зміцнює позиції підприємства на внутрішньому та міжнародному ринках, а також значно покращує фінансово-господарський стан підприємства. Розглянуто основні онлайн-канали просування товарів на споживчому ринку, та розглянуто їх на предмет особливостей, що значно покращить процес формування міцної маркетингової стратегії. |
URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5394 |
ISSN: | 2706-9079 |
Appears in Collections: | 2023/1(81) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.