Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5204
Назва: Публічне управління інвестиціями місцевих громад в умовах євроінтеграції України
Автори: Васильєв, О. Л.
Ключові слова: інвестиції
інвестиційний потенціал
публічне управління
партисипативний підхід
місцева громада
Дата публікації: 1-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Васильєв О. Л. Публічне управління інвестиціями місцевих громад в умовах євроінтеграції України / О. Л. Васильєв // Публічне управління та митне адміністрування, Спецвипуск, 2022. С. 27-30.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;Спецвипуск, 2022
Короткий огляд (реферат): У статті визначено сутність інвестиційного потенціалу місцевої громади та чинники, що на нього впливають. Розглянуто критерії, згідно з якими стратегічні інвестори вибирають громади для співпраці. Досліджено особливості публічного управління інвестиціями на місцевому рівні з використанням партисипативного підходу. Він передбачає, що відносини між владою та зацікавленими соціальними групами громади будуються на основі партнерства. Партисипативне публічне управління підвищує продуктивність діяльності органів влади, забезпечує дотримання прав та інтересів мешканців громади, реалізує продуктивність діяльності органів влади, задовольняє соціальні потреби громади, сприяє підвищенню ефективності управлінських рішень. Органи місцевого самоврядування, які бажають реалізувати на практиці залучення громади до управління інвестиціями, повинні перш за все визначити ті соціальні верстви населення, яких торкнеться це рішення, та запросити до участі їх представників. Ключовими засадами інвестиційної участі є підзвітність, яка полягає у забезпеченні відповідності результатів політичним обіцянкам і очікуванням суспільства; рівноправна участь, яка полягає у наданні рівних можливостей для вираження позицій усім зацікавленим особам та забезпечення максимального врахування їхніх інтересів; прозорість, яка повинна гарантувати, що процес прийняття та впровадження рішень чітко розуміється та дотримується всіма учасниками процесу; адекватність, яка полягає у забезпеченні всіх необхідних ресурсів; відкритість, яка передбачає прозоре реагування на проблеми, що стосуються громади. Доведено, що публічне управління інвестиціями на місцевому рівні не може бути ефективним без участі найбільш зацікавлених соціальних груп, які представляють ту чи іншу місцеву громаду. Визначено необхідність забезпечення прозорості діяльності органу місцевого самоврядування під час здійснення інвестицій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5204
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2022/ Спецвипуск, присвячений євроінтеграційній тематиці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf319,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.