Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/4802
Название: Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку
Авторы: Чиричинко, Ю. В.
Корнєєв, М. В.
Сухацька, І. Ю.
Ключевые слова: цілі сталого розвитку
міжнародні економічні відносини
готельно-ресторанна справа
туристичний бізнес
інноваційна платформа
інвестиційна стратегія національного розвитку
пріоритети розбудови національної економіки
goals of sustainable development
international economic relations
hotel and restaurant business
tourism business
innovation platform
investment strategy of national development
priorities of national economy development
Дата публикации: 8-ноя-2022
Издательство: Придніпровська державна академія будівництва та архітектури
Библиографическое описание: Чиричинко, Ю., Корнєєв, М., Сухацька, І. Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку/ Економічний простір, 2018 (134), 79-88.
Серия/номер: Економічний простір;2022. № 134
Аннотация: Розглянуто українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у контексті процесів досягнення 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР). Також розглянуті окремі статистичні результати 2017 року що був визнаний Міжнародним роком сталого туризму. Визначено актуальність питання щодо визначення ролі українців у глобальному процесі досягнення ЦСР у частині пошуку та використання додаткових резервів. Проведено аналіз останніх наукових досліджень щодо організації та розвитку туристичної індустрії та готельно-ресторанного господарства, розглянуто окремі чинники, що впливають на ринок готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Встановлено, що, проблематика досягнення ЦСР, сучасний стан національної економіки взагалі, туристичної та готельно- ресторанної галузі зокрема, потребують додаткового імпульсу для розвитку. У якості завдання роботи визначено формулювання концептуальних положень розвитку галузі гостинності як складової втілення Стратегії сталого розвитку "Україна-2020". Встановлено, що ідеальним інструментарієм для подальшого впливу держави на доволі складні геополітичні та макроекономічні процеси досягнення ЦСР мають виступати високотехнологічні та суміжні із ними галузі національної економіки що характеризуються міжнародним значенням. Українські туристична галузь та готельно-ресторанна сфера дуже добре підходять на роль локомотива національного процесу досягнення ЦСР. При цьому відмітимо, що туристична галузь в усьому світі досить однозначно сприймається у якості досконалого інструменту досягнення ЦСР, але на нашу думку, готельно- ресторанна справа у якості складової галузі гостинності так само повинна розглядатися із точки зору відповідності запропонованим Світовою туристичною організацією індикаторам досягнення ЦСР. Отже пріоритетом стратегії державного управління має стати підтримка вітчизняної галузі гостинності. Це має відбуватися через створення сприятливого інвестиційного клімату, забезпечення умов захисту прав власності, стимулювання через податкову політику, тощо. Ці питання є дуже перспективними для подальших досліджень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4802
ISSN: 2224-6290
Располагается в коллекциях:Кафедра міжнародних відносин

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
246-Текст статті-370-1-10-20200310.pdf112,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.