Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4802
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧиричинко, Ю. В.-
dc.contributor.authorКорнєєв, М. В.-
dc.contributor.authorСухацька, І. Ю.-
dc.date.accessioned2022-11-08T13:05:13Z-
dc.date.available2022-11-08T13:05:13Z-
dc.date.issued2022-11-08-
dc.identifier.citationЧиричинко, Ю., Корнєєв, М., Сухацька, І. Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку/ Економічний простір, 2018 (134), 79-88.uk_UA
dc.identifier.issn2224-6290-
dc.identifier.urihttp://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4802-
dc.description.abstractРозглянуто українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у контексті процесів досягнення 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР). Також розглянуті окремі статистичні результати 2017 року що був визнаний Міжнародним роком сталого туризму. Визначено актуальність питання щодо визначення ролі українців у глобальному процесі досягнення ЦСР у частині пошуку та використання додаткових резервів. Проведено аналіз останніх наукових досліджень щодо організації та розвитку туристичної індустрії та готельно-ресторанного господарства, розглянуто окремі чинники, що впливають на ринок готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Встановлено, що, проблематика досягнення ЦСР, сучасний стан національної економіки взагалі, туристичної та готельно- ресторанної галузі зокрема, потребують додаткового імпульсу для розвитку. У якості завдання роботи визначено формулювання концептуальних положень розвитку галузі гостинності як складової втілення Стратегії сталого розвитку "Україна-2020". Встановлено, що ідеальним інструментарієм для подальшого впливу держави на доволі складні геополітичні та макроекономічні процеси досягнення ЦСР мають виступати високотехнологічні та суміжні із ними галузі національної економіки що характеризуються міжнародним значенням. Українські туристична галузь та готельно-ресторанна сфера дуже добре підходять на роль локомотива національного процесу досягнення ЦСР. При цьому відмітимо, що туристична галузь в усьому світі досить однозначно сприймається у якості досконалого інструменту досягнення ЦСР, але на нашу думку, готельно- ресторанна справа у якості складової галузі гостинності так само повинна розглядатися із точки зору відповідності запропонованим Світовою туристичною організацією індикаторам досягнення ЦСР. Отже пріоритетом стратегії державного управління має стати підтримка вітчизняної галузі гостинності. Це має відбуватися через створення сприятливого інвестиційного клімату, забезпечення умов захисту прав власності, стимулювання через податкову політику, тощо. Ці питання є дуже перспективними для подальших досліджень.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherПридніпровська державна академія будівництва та архітектуриuk_UA
dc.relation.ispartofseriesЕкономічний простір;2022. № 134-
dc.subjectцілі сталого розвиткуuk_UA
dc.subjectміжнародні економічні відносиниuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанна справаuk_UA
dc.subjectтуристичний бізнесuk_UA
dc.subjectінноваційна платформаuk_UA
dc.subjectінвестиційна стратегія національного розвиткуuk_UA
dc.subjectпріоритети розбудови національної економікиuk_UA
dc.subjectgoals of sustainable developmentuk_UA
dc.subjectinternational economic relationsuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant businessuk_UA
dc.subjecttourism businessuk_UA
dc.subjectinnovation platformuk_UA
dc.subjectinvestment strategy of national developmentuk_UA
dc.subjectpriorities of national economy developmentuk_UA
dc.titleУкраїнські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвиткуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
246-Текст статті-370-1-10-20200310.pdf112,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.