Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/4439
Название: | Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу |
Другие названия: | Prospects for the development of organic agriculture in Ukraine in the process of EU integration |
Авторы: | Ігнатенко, І. В. Ignatenko, I. V. |
Ключевые слова: | органічне землеробство органічне виробництво сільське господарство землі сільськогосподарського призначення продовольча безпека агробізнес екологічно чиста продукція organic farming organic production agriculture agricultural lands food security agribusiness ecologically clean products |
Дата публикации: | 10-сен-2021 |
Издательство: | Університет митної справи та фінансів |
Библиографическое описание: | Ігнатенко І. В. Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу / І. В. Ігнатенко // Правова позиція. -2021- № 3 (32). – С. 70 - 74 |
Серия/номер: | Правова позиція;2021- № 3 (32) |
Аннотация: | Оскільки українське органічне сільське господарство гармонізує свою структуру до європейських і світових стандартів, для нього важливо співпрацювати в інтересах місцевих сільськогосподарських виробників і розширювати ринок органічних сільськогосподарських продуктів. Цього можна досягти тільки за наявності допомоги з боку влади, яка повинна створити економічну і законодавчу базу для функціональної економіки загалом і органічного сільського господарства зокрема. В Україні сьогодні немає єдиної правової бази регулювання ринку органічного виробництва. Деякі заходи ринкового регулювання існують, але вони несумісні із законодавством ЄС. Проаналізовані три основні міжнародні системи документів щодо органічного виробництва: керівні положення комісії Codex Alimentarius, базисні стандарти IFOAM (IBS) і Регламенти ЄС. Зроблено висновок про те, що вимоги, які містяться в цих документах щодо правил виробництва органічної продукції, її переробки, маркування, організації контролю, торгівлі, мають бути максимально відтворені у національному законодавстві. Крім того, розглянуті приватні добровільні стандарти безпеки та якості, якими керуються глобальні виробники та трейдери продуктів харчування: GLOBALG.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO. Удосконалення законодавства та структури сертифікуючих і наглядових організацій, складання програми фінансової, інформаційної та маркетингової підтримки вітчизняних виробників органічної продукції – це ті заходи, без яких розвиток вітчизняного ринку органічної продукції за умов жорсткої міжнародної конкуренції практично неможливий. Основні засади органічного виробництва в Україні мають бути максимально наближеними до законодавства ЄС. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/4439 |
ISSN: | 2521-6473 |
Располагается в коллекциях: | 2021/3(32) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
13 Ігнатенко І. В..pdf | електронне видання | 313,63 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.