Please use this identifier to cite or link to this item:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/3907
Title: | Аналіз процесів конкурентоспроможності в умовах глобалізації |
Other Titles: | Analysis of competitiveness processes in the globalization conditions |
Authors: | Дашко, І. М. Dashko, I. |
Keywords: | конкурентоспроможність глобалізація чинники економічна сфера ефективність competitiveness globalization factors economic sphere efficiency |
Issue Date: | 31-May-2020 |
Publisher: | Університет митної справи та фінансів |
Citation: | Дашко І. М. Аналіз процесів конкурентоспроможності в умовах глобалізації / І. М. Дашко // Науковий погляд: економіка та управління. – 2019. - № 4 (66). – С. 54 – 59 |
Series/Report no.: | Науковий погляд: економіка та управління;2019. - № 4 (66) |
Abstract: | Відбиваючи динаміку відносних переваг впливу глобалізації на процеси формування конкурентоспроможності, існує проблема пошуку нових форм і методів адаптації зовнішнього середовища до сучасних вимог економічного співтовариства. Певні характерні ознаки сучасного етапу економічної глобалізації орієнтовані на досягнення максимального рівня розкриття конкурентних переваг. Економічний прорив має базуватись на послідовній ліквідації критичного для країни відставання в інституційно-регуляторному середовищі, інтенсивному створенні основ для економіки знань, формуванні відповідальної конкурентоспроможності та зміцненні соціальної згуртованості населення шляхом накопичення соціального капіталу. Відзначено доцільність переходу до реалізації факторних переваг, якими є природничо-ресурсне багатство, людський капітал, науково-технологічний потенціал, геоекономічні чинники тощо для забезпечення конкурентоспроможності в умовах глобалізації. |
URI: | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3907 |
ISSN: | 2310-0672 |
Appears in Collections: | 2019/4(66) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
9 Дашко І.М..pdf | електронне видання | 354,17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.