Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3907
Назва: Аналіз процесів конкурентоспроможності в умовах глобалізації
Інші назви: Analysis of competitiveness processes in the globalization conditions
Автори: Дашко, І. М.
Dashko, I.
Ключові слова: конкурентоспроможність
глобалізація
чинники
економічна сфера
ефективність
competitiveness
globalization
factors
economic sphere
efficiency
Дата публікації: 31-тра-2020
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Дашко І. М. Аналіз процесів конкурентоспроможності в умовах глобалізації / І. М. Дашко // Науковий погляд: економіка та управління. – 2019. - № 4 (66). – С. 54 – 59
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;2019. - № 4 (66)
Короткий огляд (реферат): Відбиваючи динаміку відносних переваг впливу глобалізації на процеси формування конкурентоспроможності, існує проблема пошуку нових форм і методів адаптації зовнішнього середовища до сучасних вимог економічного співтовариства. Певні характерні ознаки сучасного етапу економічної глобалізації орієнтовані на досягнення максимального рівня розкриття конкурентних переваг. Економічний прорив має базуватись на послідовній ліквідації критичного для країни відставання в інституційно-регуляторному середовищі, інтенсивному створенні основ для економіки знань, формуванні відповідальної конкурентоспроможності та зміцненні соціальної згуртованості населення шляхом накопичення соціального капіталу. Відзначено доцільність переходу до реалізації факторних переваг, якими є природничо-ресурсне багатство, людський капітал, науково-технологічний потенціал, геоекономічні чинники тощо для забезпечення конкурентоспроможності в умовах глобалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3907
ISSN: 2310-0672
Розташовується у зібраннях:2019/4(66)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9 Дашко І.М..pdfелектронне видання354,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.