dc.description.abstract |
Метою дослідження є: теоретичне узагальнення, формування інструментарію і розробка практичних рекомендацій щодо визначення та обгрунтування напрямів розвитку ринку ресторанних послуг в Україні та країнах ЄС на основі порівняльного аналізу.
Об'єктом дослідження є процес порівняльного аналізу стану розвитку ринку ресторанних послуг України та країн ЄС.
Предметом є порівняльний аналіз стану розвитку ринку ресторанних послуг України та країн ЄС.
Виходячи з поставленої мети, виконано такі завдання: – охарактеризувано напрями, тенденції та фактори розвитку ринку ресторанних послуг в Україні та країнах ЄС; проаналізувано сучасний стан ринку ресторанних послуг та закладів країн ЄС та України; проведено порівняльне оцінювання конкурентоспроможності закладів на ринку ресторанних послуг у Дніпропетровській області (на прикладі ЗРГ «Квітан»); розроблено рекомендаційні заходи щодо покращення послуг в ресторанній сфері для країн ЄС та України; проведено моделювання конкурентних позицій ресторанних підприємств на основі порівняльного методу графоаналітичного аналізу; обґрунтовано напрями підвищення рейтингу та конкурентоспроможності підприємств на ринку ресторанних послуг.
У дослідженні використано ряд загально–наукових методів дослідження, а саме: узагальнення теоретичних та практичних досліджень, метод економічного аналізу, метод спостереження, метод порівняння та групавання. |
uk_UA |