dc.contributor.author |
Горб, К. М. |
|
dc.contributor.author |
Корнєєв, М. В. |
|
dc.contributor.author |
Кучер, М. М. |
|
dc.date.accessioned |
2024-10-07T10:19:11Z |
|
dc.date.available |
2024-10-07T10:19:11Z |
|
dc.date.issued |
2024-10-07 |
|
dc.identifier.citation |
Горб К. М., Корнєєв М. В., Кучер М. М. Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців. Науковий погляд: економіка та управління. 2024. №1(85). С. 111-119. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2706-9079 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6820 |
|
dc.description.abstract |
У статті надано комплексний аналіз сучасного феномену гостинності у різних аспектах на різному рівні. Запропоновано та обґрунтовано два смислові тлумачення гостинності, що умовно трактуються як «гостинність-риса» та «гостинність-сфера». Побудовано авторську модель сфери гостинності суспільства, що складається з чотирьох рівнів – «ядра»,
що вміщує комплекс підприємств готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, та трьох його «надбудовних кіл», система
підприємств та суб’єктів кожного з наступних серед яких поступово зменшує рівень спеціалізації на послугах гостинності,
але так чи інакше у своїй діяльності застосовує риси гостинності. Окреслено актуальні напрями досліджень сфери гостинності, серед яких найбільш важливими виступають проблеми вимірювання ступеня гостинності різних її суб’єктів, а також удосконалення системи навчання профільних кадрів. Надано аргументовані пропозиції щодо покращення якості освіти
для «ядра» сфери гостинності, насамперед посилення психологічної підготовки майбутніх фахівців. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Університет митної справи та фінансів |
uk_UA |
dc.subject |
гостинність |
uk_UA |
dc.subject |
сфера гостинності |
uk_UA |
dc.subject |
риси гостинності |
uk_UA |
dc.subject |
туристичний та готельно-ресторанний бізнес |
uk_UA |
dc.subject |
освіта для сфери гостинності |
uk_UA |
dc.title |
Гостинність в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі: загальні засади досліджень та особливості підготовки фахівців |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Hospitality in the hotel, restaurant and tourism business: general basis of research and features of the training of specialists |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |