Репозиторий Dspace

Підготовка кадрів та специфіка їх застосування для харчової промисловості: механізми державного регулювання

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Сембай, Н. М.
dc.date.accessioned 2023-12-26T12:44:38Z
dc.date.available 2023-12-26T12:44:38Z
dc.date.issued 2023-12-26
dc.identifier.citation Сембай Н. М. Підготовка кадрів та специфіка їх застосування для харчової промисловості: механізми державного регулювання. Публічне управління та митне адміністрування, №3 (38) 2023. С. 55-64. uk_UA
dc.identifier.issn 2310-9653
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6261
dc.description.abstract У статті визначено, що державне управління процесом підготовки спеціалістів в харчовій промисловості є складним і багатогранним, що вимагає співпраці між урядом, освітніми установами, галузевими організаціями та промисловістю. Охарактеризовано методи та механізми для підвищення результативності харчової промисловості, які формують основу для забезпечення якості продукції та підвищення довіри споживачів. В цьому контексті було обґрунтовано механізми державного регулювання та визначено їх ключові завдання для відповідності потребам галузі у підготовці кадрів. Проведений аналіз інструментів державного управління щодо підготовки кадрів в харчовій промисловості. Ролі та ефективність різних механізмів, таких як нормативно-правові, адміністративні, бюджетні, організаційні та інформаційні, були визначені в цій системі з метою з'ясування їхнього внеску у розвиток даної галузі. Визначені потреби у поліпшенні механізмів державного регулювання підготовки кадрів в харчовій промисловості. Проведено аналіз нормативно-правової бази, що стосується цього напряму, а також оцінено ефективність адміністративного механізму з фокусом на контролі якості. Визначені потреби у збільшенні бюджетного фінансування, підтримки співпраці між освітніми та науковими установами і поліпшенні доступу до ринкової інформації. Основний акцент було зроблено на необхідності постійного адаптування та оновлення механізмів у відповідь на зміни в галузі. Доведено, що для забезпечення ефективної роботи системи державного регулювання у справі підготовки спеціалістів для харчової промисловості потрібно вдосконалити законодавчу базу, яка визначає правила та вимоги щодо підготовки кадрів для цієї сфери. Також важливо підсилити ефективність адміністративного контролю, зокрема, підвищити рівень нагляду за якістю підготовки фахівців. Встановлено, що на сьогодні є необхідність збільшити обсяги фінансування з державного бюджету, спрямованого на підготовку кадрів для харчової промисловості. Окрім цього, покращення інформаційного механізму є важливим завданням, і це може бути досягнуто через забезпечення доступу до інформації про потреби ринку праці в спеціалістах для харчової промисловості. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Університет митної справи та фінансів uk_UA
dc.relation.ispartofseries Публічне управління та митне адміністрування;№3 (38) 2023
dc.subject харчова промисловість uk_UA
dc.subject кадрова політика uk_UA
dc.subject зайнятість населення uk_UA
dc.subject національна економіка uk_UA
dc.subject державне регулювання uk_UA
dc.title Підготовка кадрів та специфіка їх застосування для харчової промисловості: механізми державного регулювання uk_UA
dc.type Article uk_UA


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

  • 2023/ №3(38)
    Правонаступник наукового збірника “Вісник Академії митної служби України. Серія: “Державне управління”

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись