Короткий опис (реферат):
У статті досліджено аналіз українсько-турецьких торговельно-економічних відносин на
сучасному етапі їх розвитку та майбутніх перспектив економічної співпраці двох країн, зокрема
у секторі виробництва м’ясної продукції. У результаті дослідження виявлено, що Турецька
Республіка є одним з провідних торговельних партнерів України та входить до переліку країн, що
мають найбільші перспективи для розвитку українського експорту. Визначено проблеми в
агросекторі Туреччини, головними з яких є недостатня кількість залучених інвестицій у сільське
господарство та дефіцит сільських територій, що призводить до необхідності імпортувати
продукцію агросектору, в результаті чого спостерігається надмірне зростання цін на м’ясну
продукцію та відповідно зменшення її споживання населенням Туреччини. Встановлено головні
країни-експортери м’ясної продукції до Турецької Республіки та перешкоди при здійсненні
експорту м’ясних продуктів Україною. Виявлено, які дії уряду та виробників можуть
покращити сучасні українсько-турецькі торговельно-економічні відносини у агросекторі.