Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Лихолат, О.А. | |
dc.contributor.author | Вишнікіна, О.В. | |
dc.contributor.author | Сабіров, О.В. | |
dc.date.accessioned | 2023-11-16T11:26:21Z | |
dc.date.available | 2023-11-16T11:26:21Z | |
dc.date.issued | 2023-11-16 | |
dc.identifier.citation | Лихолат, О., Вишнікіна, О., & Сабіров, О. (2022). Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ. Економіка та суспільство, (40). | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2524-0072 | |
dc.identifier.uri | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093 | |
dc.description.abstract | У статті розглянута проблема забезпечення населення України якісною та безпечною рибною продукці- єю. Проведений порівняльний аналіз вимог щодо вмісту важких металів в Регламенті Комісії ЄС, Державних стандартах КНР та національних стандартах України. Встановлені відмінності вимог максимально допусти- мих рівнів основних забруднювачів, а саме ртуті та миш’яку, у рибі та морепродуктах, а також об’єктах, які підлягають обов’язковому контролю на їх вміст у зазначених технічних регламентах. Зроблений висновок щодо необхідності якнайшвидшої імплементації міжнародних вимог з безпеки харчової продукції в державні стандарти України, редагування стандартів, зважаючи на ризики для здоров’я споживачів контамінації сумі- шами потенційно токсичних елементів; посилення контролю за дотриманням технічних регламентів при ви- користанні риби та морепродуктів, в тому числі, в закладах ресторанного господарства. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Мукачівський державний університет | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Економіка та суспільство;Випуск №40 / 2022 | |
dc.subject | менеджмент безпеки харчової продукції | uk_UA |
dc.subject | Регламент Комісії ЄС | uk_UA |
dc.subject | державні стандарти України | uk_UA |
dc.subject | рибна продукція | uk_UA |
dc.subject | важкі метали | uk_UA |
dc.title | Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |