Репозитарiй DSpace

Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Лихолат, О.А.
dc.contributor.author Вишнікіна, О.В.
dc.contributor.author Сабіров, О.В.
dc.date.accessioned 2023-11-16T11:26:21Z
dc.date.available 2023-11-16T11:26:21Z
dc.date.issued 2023-11-16
dc.identifier.citation Лихолат, О., Вишнікіна, О., & Сабіров, О. (2022). Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ. Економіка та суспільство, (40). uk_UA
dc.identifier.issn 2524-0072
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6093
dc.description.abstract У статті розглянута проблема забезпечення населення України якісною та безпечною рибною продукці- єю. Проведений порівняльний аналіз вимог щодо вмісту важких металів в Регламенті Комісії ЄС, Державних стандартах КНР та національних стандартах України. Встановлені відмінності вимог максимально допусти- мих рівнів основних забруднювачів, а саме ртуті та миш’яку, у рибі та морепродуктах, а також об’єктах, які підлягають обов’язковому контролю на їх вміст у зазначених технічних регламентах. Зроблений висновок щодо необхідності якнайшвидшої імплементації міжнародних вимог з безпеки харчової продукції в державні стандарти України, редагування стандартів, зважаючи на ризики для здоров’я споживачів контамінації сумі- шами потенційно токсичних елементів; посилення контролю за дотриманням технічних регламентів при ви- користанні риби та морепродуктів, в тому числі, в закладах ресторанного господарства. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Мукачівський державний університет uk_UA
dc.relation.ispartofseries Економіка та суспільство;Випуск №40 / 2022
dc.subject менеджмент безпеки харчової продукції uk_UA
dc.subject Регламент Комісії ЄС uk_UA
dc.subject державні стандарти України uk_UA
dc.subject рибна продукція uk_UA
dc.subject важкі метали uk_UA
dc.title Стандартизація вмісту потенційно токсичних елементів у рибі та морепродуктах: порівняльний аналіз міжнародних стандартів та ДСТУ uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу