dc.contributor.author |
Юдіна, О.І. |
|
dc.contributor.author |
Язіна, В.А. |
|
dc.contributor.author |
Вишнікіна, О.В. |
|
dc.date.accessioned |
2023-11-06T12:03:53Z |
|
dc.date.available |
2023-11-06T12:03:53Z |
|
dc.date.issued |
2023-11-06 |
|
dc.identifier.citation |
Юдіна, О., Язіна, В., Вишнікіна, О. (2022). Удосконалення системи охорони праці у сфері готельно-ресторанної справи. Економіка та суспільство, Випуск # 44 / 2022. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2524-0072 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6031 |
|
dc.description.abstract |
Стаття присвячена розгляду впровадження змін у сфері охорони праці у готельно-ресторанній індустрії,
що розвивається разом із суспільством. Досліджено відносини роботодавця та робітників в контексті реаліза-
ції останніми конституційного права на охорону їх життя і здоров’я у процесі трудової діяльності з урахуван-
ням тенденцій появи нових ризиків на робочому місці. Встановлено, що політика недискримінації працівників
в процесі залучення до роботи та в процесі їх трудової діяльності є надважливим критерієм дотримання
соціально-етично та юридично вироблених стандартів. Доведено, що норми Закону України «Про охорону
праці» та Кодексу законів про працю України є неповними та в деяких частинах архаїчними. Встановлена
необхідність розробки органами державної влади законопроєктів щодо попередження можливих проблем,
пов’язаних із недотриманням норм щодо охорони праці. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Мукачівський державний університет |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Економіка та суспільство;Випуск # 44 / 2022 |
|
dc.subject |
безпека на робочому місці |
uk_UA |
dc.subject |
гігієна праці |
uk_UA |
dc.subject |
готельно-ресторанна індустрія |
uk_UA |
dc.subject |
нещасний випадок |
uk_UA |
dc.subject |
охорона праці |
uk_UA |
dc.title |
Удосконалення системи охорони праці у сфері готельно-ресторанної справи |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |