Abstract:
Стаття присвячена засадам функціонування та розвитку готельно-ресторанного
господарства, що є основною складовою частиною сфери туризму. Розглянуто акту-
альність створення ефективної системи регулювання готельно-ресторанним господар-
ством у туризмі та обґрунтовано необхідність застосування багатоелементної систе-
ми функціонування туристичної індустрії України. Готельно-ресторанне господарство
розглянуто як один з пріоритетних напрямів розвитку туристичного господарства, що
здійснює вагомий вплив на соціально-економічний розвиток України. Визначено основні
складові частини управління туристичною індустрією. Особливу увагу приділено визна-
ченню елементів туристичної індустрії, які створюють комплексну систему управлін-
ня туристичним господарством як важливим сектором економіки, що відіграє важливу
роль у соціально-економічному розвитку України. Наведено деякі заходи індустрії туриз-
му щодо підвищення рівня сучасного економічного розвитку країни в умовах поширення
пандемії Covid-19.