dc.contributor.author |
Язіна, В.А. |
|
dc.contributor.author |
Вишнікіна, О.В. |
|
dc.contributor.author |
Сабіров, О.В. |
|
dc.date.accessioned |
2023-11-02T11:33:30Z |
|
dc.date.available |
2023-11-02T11:33:30Z |
|
dc.date.issued |
2023-11-02 |
|
dc.identifier.citation |
Язіна В.А., Вишнікіна О.В., Сабіров О.В. Сучасні тенденції розвитку товарознавства харчових продуктів. Інфраструктура ринку, Випуск 67. 2022. С. 167-170. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2519-2868 |
|
dc.identifier.uri |
http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6016 |
|
dc.description.abstract |
Статтю присвячено розкриттю сутності та перспектив удосконалення системи тех-
ніко-економічної діяльності зі створення, збереження та оцінки якості продукції відповідно
до призначення. Аргументовано, що разом з розвитком глобалізаційних процесів у світі
товарознавство харчових продуктів поступово змінюється у підходах щодо визначення при-
роди, властивостей продовольства як товару та його руху до покупців. Проаналізовано роль
дослідження споживчих властивостей традиційних та нових харчових продуктів з метою
контролю за їх якістю та споживанням. Висвітлено необхідність розробки нових режимів,
способів зберігання та транспортування харчових продуктів із залученням новітніх техно-
логій. Доведено, що вдосконалення товарознавства харчових продуктів в глобальному сенсі
веде до світу, вільного від голоду, де сільське господарство та промисловість сприяє підви-
щенню рівня життя людей з урахуванням економічної, соціальної та екологічної доцільності.
Наведено приклади впровадження результатів технологічного прогресу для ефективнішого
використання ресурсів і підвищення безпеки харчових продуктів. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Інфраструктура ринку;Випуск 67. 2022 |
|
dc.subject |
товарознавство |
uk_UA |
dc.subject |
якість харчових продуктів |
uk_UA |
dc.subject |
розвиток виробництва та споживання |
uk_UA |
dc.subject |
продовольчі провари |
uk_UA |
dc.subject |
тенденції розвитку в економіці |
uk_UA |
dc.title |
Сучасні тенденції розвитку товарознавства харчових продуктів |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Current trends in the development of food commodity research |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |