Короткий опис (реферат):
Статтю присвячено розкриттю сутності та перспектив удосконалення системи тех-
ніко-економічної діяльності зі створення, збереження та оцінки якості продукції відповідно
до призначення. Аргументовано, що разом з розвитком глобалізаційних процесів у світі
товарознавство харчових продуктів поступово змінюється у підходах щодо визначення при-
роди, властивостей продовольства як товару та його руху до покупців. Проаналізовано роль
дослідження споживчих властивостей традиційних та нових харчових продуктів з метою
контролю за їх якістю та споживанням. Висвітлено необхідність розробки нових режимів,
способів зберігання та транспортування харчових продуктів із залученням новітніх техно-
логій. Доведено, що вдосконалення товарознавства харчових продуктів в глобальному сенсі
веде до світу, вільного від голоду, де сільське господарство та промисловість сприяє підви-
щенню рівня життя людей з урахуванням економічної, соціальної та екологічної доцільності.
Наведено приклади впровадження результатів технологічного прогресу для ефективнішого
використання ресурсів і підвищення безпеки харчових продуктів.