Репозитарiй DSpace

Управління витратами підприємств ресторанного господарства

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Завідна, Л. Д.
dc.contributor.author Zavidna, L.
dc.date.accessioned 2020-08-11T11:50:47Z
dc.date.available 2020-08-11T11:50:47Z
dc.date.issued 2020-08-11
dc.identifier.citation Завідна Л. Д. Управління витратами підприємств ресторанного господарства / Л. Д. Завідна // Науковий погляд: економіка та управління. - 2020. - №1 (67). - С. 60 - 66 uk_UA
dc.identifier.issn 2521-666X (Print)
dc.identifier.issn 2706-9079(Online)
dc.identifier.uri http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/3946
dc.description.abstract У статті висвітлено узагальнюючи погляди науковців щодо сутнісних характеристик витрат, надано їх класифікацію та особливості формування операційних витрат підприємства ресторанного господарства. Порівняльний аналіз наведених позицій учених та положень нормативних актів указує на те, що трактування сутності витрат в економічній теорії більшою мірою спрямоване на відображення внутрішнього атрибутивного змісту даної дефініції. Разом із тим визначення поняття «витрати» у нормативних документах радше вказують на умови визнання та економічні наслідки формування витрат діяльності суб’єктів господарювання, оскільки це важливо під час здійснення обліку та контролю фінансових результатів підприємств. Запропоновано підходи до обліку витрат підприємств ресторанного господарства та методику розра- хунку інтегрального показника ефективності управління витратами операційної діяльності, яка ґрунтується на обчисленні коефіцієнтів рентабельності, структури, динаміки та дотримання бюджетів витрат, скорегованих на значення вагомості показників. Це дає змогу надати оцінку ефективності управління витратами підприємства ресторанного господарства для прийняття управлінських рішень. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Університет митної справи та фінансів uk_UA
dc.relation.ispartofseries Науковий погляд: економіка та управління. -;2020. - №1 (67)
dc.subject управління витратами uk_UA
dc.subject підприємства ресторанного господарства uk_UA
dc.subject витрати операційної діяльності uk_UA
dc.subject фінансові результати підприємств uk_UA
dc.subject інтегральний показник ефективності uk_UA
dc.subject cost management uk_UA
dc.subject of restaurant enterprises uk_UA
dc.subject operating expenses uk_UA
dc.subject financial results of enterprises uk_UA
dc.subject integral efficiency indicator uk_UA
dc.title Управління витратами підприємств ресторанного господарства uk_UA
dc.title.alternative Cost management of restaurant enterprises uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

  • 2020/1(67)
    Правонаступник наукового журналу “Вісник Академії митної служби України. Серія: “Економіка”

Показати скорочений опис матеріалу