Abstract:
У науковій літературі трактування поняття «продовольча безпека» у різних авторів має значні відмінності. У даний час немає єдиної загальноприйнятої думки і визначення. Іноді йдеться про продовольчу безпеку, іноді її ототожнюють із продовольчою незалежністю, в окремих випадках вживають поняття «продовольча забезпеченість». Кожен дослідник вносить свої уточнення у визначення, сутність
і зміст поняття «продовольча безпека». У статті досліджено теоретичні підходи до визначення сутності продовольчої безпеки. Уточнено сутність понятійного апарату щодо категорії «продовольча безпека».
Визначено, що продовольча безпека – це система заходів, що дозволяє державі гарантовано виробляти достатню для споживання кількість продовольства, що відповідає медичним стандартам, забезпечувати його фізичну й економічну доступність незалежно від зовнішніх чиників для всіх верств населення