Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6835
Назва: Підтримка розвитку інноваційного підприємництва в умовах релокації
Інші назви: Support for the development of innovative entrepreneurship in the conditions of relocation
Автори: Горященко, Ю. Г.
Гармаш, О. В.
Ключові слова: релокація
інноваційне підприємництво
відновлення
бізнес
криза
програми
переміщення
ринок
Дата публікації: 7-жов-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Горященко Ю. Г., Гармаш О. В. Підтримка розвитку інноваційного підприємництва в умовах релокації. Науковий погляд: економіка та управління. 2024. №1(85). С. 7-12.
Короткий огляд (реферат): У статті викладено результати аналізу теоретико-організаційних та практичних засад підтримки інноваційних підприємства та підприємництва в умовах релокації бізнесу за умов воєнного часу. Розглянуто організаційні та логістичні заходи урядової підтримки релокованого бізнесу, умови його подальшої адаптації, у тому числі програму релокації підприємств і вказано недоліки, що ускладнюють її реалізацію. Визначено, що серед основних проблем державної програми релокації є недостатня інформативна база та обізнаність про наявну програму, відсутність налагодженої комунікації між учасниками процесу. Проаналізовано та визначено потенційні рішення, які можуть сприяти пожвавленню релокації бізнесів та більш успішному процесу. Наголошено на необхідності підтримки держави та додатковому фінансуванні, які допоможуть вивести програму релокації підприємств на новий якісний рівень, що, своєю чергою, допоможе підприємствам продовжувати свою діяльність та позитивно впливати на розвиток економіки держави. Констатовано, що в Україні майже відсутні підприємства-релоканти, які працюють в інноваційній сфері, дуже занедбаній за останні роки, оскільки вона абсолютно не стимульована ані довгостроковими галузевими програми розвитку, ані фіскальними стимулами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6835
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2024/1(85)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf391,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.