Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6622
Назва: Ринок готельних послуг в Україні: оцінювання сучасного стану та динаміки розвитку
Інші назви: Market of hotel services in Ukraine: assessment of the current state and development dynamics
Автори: Юдіна, О. І.
Корнєєв, М. В.
Стеблюк, Н. Ф.
Разінькова, М. Ю.
Мішина, Є. С.
Ключові слова: сфера готельних послу
підприємства
аналі
статистичні показники
динаміка розвитку
сучасний стан
колективні засоби розміщення
Дата публікації: 14-сер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Юдіна О. І. Ринок готельних послуг в Україні: оцінювання сучасного стану та динаміки розвитку / О. І. Юдіна, М. В. Корнєєв, Н. Ф. Стеблюк, М. Ю. Разінькова, Є. С. Мішина // Системи та технології, № 2 (66), 2023. С. 140-150.
Серія/номер: Системи та технології;No 2 (66), 2023
Короткий огляд (реферат): У статті досліджується сучасний стан та динаміка розвитку ринку готельних послуг в Україні шляхом визна-чення особливостей зміни статистичних параметрів, що характеризують діяльність суб’єктів господарювання в сфері гостинності. Основною метою цієї статті є аналіз ринку готельних послуг в Україні, оцінювання його сучасного стану і тенденцій розвитку на основі динаміки показників діяльності колективних засобів розміщення. У роботі шляхом проведення кількісного аналізу даних Державної служби статистики України охарактеризо-вано сучасний стан ринку готельних послуг у країні, його структура, особливості та тенденції розвитку з урахуванням класифікації видів економічної діяльності за КВЕД-2010. Шляхом інтерпретації показників кількості готелів й подіб-них закладів розміщення, осіб, що перебували в колективних засобах розміщення, зайнятих працівників в готельній сфері й обсягів реалізації та виробництва готельних послуг встановлено тенденції їх розвитку в Україні. На основі оцінки динаміки цих статистичних показників встановлено від’ємні тенденції їх розвитку в Україні в останні три роки, що пояснюється негативним впливом пандемії COVID-19, політичних та економічних кризових явищ в країні та світі. В ході дослідження визначено, що такі області як Одеська, Закарпатська, Львівська та м. Київ, мають най-більшу кількість готелів та подібних закладів розміщення, й відповідно більший прибуток від цієї діяльності. Також встановлено зростання ролі індивідуальних підприємців у готельній галузі й напрями їх співпраці з готельними мере-жами, які передбачають об'єднання ресурсів, знань та інноваційної активності ФОПів для створення нових споживчих пропозицій. Зростання частки ФОПів у структурі суб’єктів господарювання на ринку готельних послуг пояснюється нескладною процедурою їх реєстрації, нижчими витратами на управління бізнесом, більшою продуктивністю та ефек-тивністю реалізації послуг, гнучкістю у прийнятті рішень, наданням інноваційних послуг і впровадженням нових кон-цепцій, а також необхідністю забезпечення само зайнятості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6622
ISSN: 2521-6643
Розташовується у зібраннях:2023/2(66)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
136-Article Text-256-1-10-20240221.pdf831,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.